Korkutan uyarı: En çok kalp krizi o gün yaşanıyor!

Korkutan uyarı: En çok kalp krizi o gün yaşanıyor!

Bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre en ölümcül hastalıklardan biri olan ve sık görülen kalp krizinin en fazla yaşandığı gün pazartesi günü olarak açıklandı. Bilim insanları en düşük günün ise Perşembe günü olduğunu açıkladı.

Bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre en ölümcül hastalıklardan biri olan ve sık görülen kalp krizinin en fazla yaşandığı gün pazartesi günü olarak açıklandı. Bilim insanları en düşük günün ise Perşembe günü olduğunu açıkladı. 

Bilim adamları kalp krizi konusunda etkileyici bir araştırma yaptılar. En ölümcül hastalıklardan biri olan kalp krizinin en ciddi yaşlanan Pazartesi günü olduğunu buldular. Araştırma, İrlanda ve Kuzey İrlanda'da 2013 ile 2018 yılları arasında 10.528 hastane başvurusunun analizine dayanmaktadır. Verilere göre Pazartesi günü STEMI tipi kalp krizi geçirme riski diğer günlerin ortalamasına göre yüzde 13 daha fazla. En düşük gün Perşembe. İsveç'te 156.000'den fazla hasta üzerinde 2017 yılında yapılan bir araştırma, kalp krizlerinin kış aylarında olduğu kadar Pazartesi günleri de daha yaygın olduğunu gösterdi. Bu çalışmanın arkasındaki araştırmacılar, stresin nedenin bir parçası olabileceğini öne sürüyor.

EN DÜŞÜK GÜN PERŞEMBE 

kalp-krizi-gun.png

Araştırmalara göre Pazartesi günü kalp sağlığına özel dikkat gösterilmesi gerekiyor. İngiliz Kalp Vakfı'nın tıbbi direktörü Nilesh Samani, "Bu çalışma, özellikle ciddi kalp krizlerinin zamanlamasına dair kanıtlar ekliyor. Kalp krizinin en düşük olduğu gün Perşembe" dedi.

Sciencealert'te yer alan habere göre araştırma, İngiltere'nin Manchester kentinde düzenlenen British Cardiovascular Society (BCS) konferansında sunuldu.

İlgili Haberler