Uzmanlar açıkladı: Burnunuza sirkeli su çekerseniz bakın neler oluyor?

Uzmanlar açıkladı: Burnunuza sirkeli su çekerseniz bakın neler oluyor?

Soğuk kış günlerinin kendini iyice hissettirdiği bu dönemlerde nezle, grip gibi soğuk algınlığının tedavisinde uzmanlar evde kendi başınıza yaptığınız buruna sirke çekme konusunda uyarılarda bulundu.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı, kulaktan dolma yöntemlerin kullanıldığına dikkat çekerek uyarılarda bulundu...

buruna-sirke-cekmek3.jpg

Bahar ve besin alerjisinin burun etlerini büyüterek solunuma engel olabileceğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Denizhan Dizdar şu önerilerde bulundu:

buruna-sirke-cekmek.jpg

"Kulaktan dolma, burun açma yöntemlerine dikkat etmekte fayda var. Örneğin buruna sirkeli su çekmek doğru değildir. Sirkeli su asidik olduğu için burun mukozasına zarar verir. Burnu yıkamak için 1 bardak suya 1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı yemeklik karbonat konup karıştırılarak buruna çekilebilir."

Dizdar, boğaz şişmesine karşı ise sirkeli suyu önerdi ve şöyle dedi:

buruna-sirke-cekmek2.jpg

Boğaz şişmesi için 1 bardak suya 2-3 damla sirke eklenerek gargara yapılabilir. Boğaz ağrısı için özellikle ıhlamur çayını tavsiye ediyoruz. Çünkü ıhlamurun ağrı kesici özelliği var. Çok sıcak, çok soğuk içecekler veya yoğun baharatlı gıdalar tüketilmemeli ve bol bol su içilmelidir. Boğaz ağrısında düşünülenin aksine sıcak çaylar veya içecekler ağrıya iyi gelmez. İçilen içeceklerin ılık ve yumuşak olması gerekir.

İlgili Haberler