Kpss sınavı pazar günü saat kaçta? Kpss sınavına kimler girebilir? Kpss sınavının şartları neler?

Kpss sınavı pazar günü saat kaçta? Kpss sınavına kimler girebilir? Kpss sınavının şartları neler?

Milyonların memur olmak için beklediği KPSS sınavı pazar günü yapılacak. Milyonlarca aday, KPSS'nin saat kaçta yapılacağını, sınavın hangi koşullarda yapılacağını merak ediyor.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) için geri sayım başladı. 31 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek sınav için milyonlarca aday masa başında ter dökecek.

Peki, KPSS sınavı pazar günü saat kaçta yapılacak ve KPSS'ye kimler girebilecek? İşte KPSS sınavı için aranan şartlar...

0x0-lgs-2022-ne-zaman-meb-lgs-saat-kacta-yapilacak-kac-gun-kaldi-ve-sinav-suresi-ne-kadar-1654105124856.jpg

KPSS SINAVI SAAT KAÇTA?

2022 KPSS Lisans 31 Temmuz Pazar günü yapılacak. Adaylar genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri oturumuna katılarak sınavda ter dökecek. Adaylar 2022 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür için saat 10.15'te sınava başlayacak. Eğitim bilimleri oturumu için 14.30'dan sonra sınav binalarına alım gerçekleştirilmeyecek

KPSS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans, ortaöğretim okullarından veya ön lisans programlarından (lise, meslek lisesi, iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir.Sınava, ortaöğretim okullarından, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ortaöğretim / ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

ekran-goruntusu-2022-05-13-221005.png

KPSS (Ortaöğretim / Önlisans) iki ayrı oturumda Lefkoşa ile birlikte yaklaşık 150 sınav merkezinde yapılmaktadır. Sınav, ortaöğretim düzeyinde girecek adaylar için sabah, önlisans düzeyinde girecek adaylar için de öğleden sonra başlatılmaktadır.Önlisans ve Ortaöğretim (Lise) KPSS sınavları sadece çift yıllarda yapılır örneğin : 2016,2018,2020, 2022 gibi. Sınav sonuçları ise sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerlidir. Kaynak: KPSS sınavına kimler girebilir? 2022 KPSS Ortaöğretim/Ön Lisansa kimler girebilir? 

3456024-810x458.jpg

KPSS SINAVININ ŞARTLARI NELERDİR?

2022 KPSS'ye, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan fakat, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar girecek. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS’ye alınmış olsalar dahi bu sınav sonucu ile elde ettikleri herhangi bir haktan yaralanamayacaklar. 

Sadece öğretmenliğe başvuracakların lisans öğrenimlerinin son sınıfında olmaları şart koşulmaktadır.