Kuru fasulye pişirirken tencereye 1 tutam koyun. Fasulye daha iyi pişiyor

Kuru fasulye pişirirken tencereye 1 tutam koyun. Fasulye daha iyi pişiyor

Aşçıların kuru fasulye pişirirken uyguladığı sır yöntem...

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kuru fasulye, doğru pişirildiği takdirde damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Ancak kuru fasulye pişirmek, özellikle de acemi aşçılar için oldukça zorlu bir süreç olabilir. Neyse ki, bu yazımızda sizlerle kuru fasulye pişirirken işin püf noktalarını paylaşacağız.

1. Fasulyeleri Önceden Islatın

Kuru fasulyeyi pişirmeden önce en az 8 saat boyunca suda bekletmeniz, fasulyelerin daha kolay pişmesini sağlar. Ayrıca, fasulyelerin daha lezzetli ve besleyici olmasını da sağlar.

2. Tencereye Bir Tutam Karbonat Koyun

Kuru fasulye pişirirken tencereye bir tutam karbonat eklemek, gaz yapmayı önleyerek fasulyelerin daha iyi pişmesini sağlar. Bu püf noktası sayesinde fasulyeleriniz daha yumuşak ve lezzetli olacaktır.

3. Yumuşak Su Kullanın

Kuru fasulye pişirirken kullanacağınız suyun sert olmamasına dikkat edin. Sert su, fasulyelerin daha geç pişmesine neden olur ve lezzetlerini de olumsuz etkiler. Bu nedenle, mümkünse yumuşak su kullanmanızı öneririz.

4. Baharatları Doğru Zamanda Ekleyin

Kuru fasulyenin lezzetli olması için baharatları doğru zamanda eklemek oldukça önemlidir. Baharatları fasulyelerin yarısından sonra eklemek, hem baharatların lezzetini hem de fasulyelerin dokusunu korur.

maxresdefault.jpg

KURU FASULYENİN EN DOĞRU TARİFİ

Malzemeler:

- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 500 gram önceden ıslatılmış kuru fasulye
- 3 su bardağı su (200 ml)
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Tatlı toz biber
- Karabiber

Yapılışı:

1. Bir gece önceden fasulyelerinizi suya koyun ve ıslatın.
2. Islattığınız fasulyeleri yemek pişirmeye başlayacağınız zaman haşlayın. Fasulyelerin yemekle de pişeceğini düşünerek çok haşlamamaya dikkat edin.
3. Haşlanan fasulyelerin suyunu süzün.
4. Yemek tenceresine 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve eritin. Ardından yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
5. Soğanların kavrulmasının ardından domates salçasını ekleyerek kavurun. Dilerseniz bir tatlı kaşığı da biber salçası ekleyebilirsiniz.
6. Bir gece önceden suda bekletip haşladığınız kuru fasulyeleri salçanın üzerine ekleyin ve kavurun.
7. 3 su bardağı su, çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, toz kırmızı biber, karabiberi ilave edin.
8. Karıştırın ve tenceremizin kapağını kapatarak bir taşım kaynatın. Ardından ateşi kısın ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
9. Fasulyeleriniz yumuşadığında yemeğiniz hazır demektir.
10. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Servis tabağınıza pirinç pilavı ve bulgur pilavı ilave ederek sunum yapabilirsiniz.

Derleme: yurtgazetesi.com.tr, kaynak: tarifsiteniz.com, fotoğraflar: youtube.com

İlgili Haberler