Meğer köfteyi hep yanlış pişirmişiz - Kasap köfteye lezzet katan etkili tüyo

Meğer köfteyi hep yanlış pişirmişiz - Kasap köfteye lezzet katan etkili tüyo

Evde köfte pişirirken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var. Bu tüyoları uygulayarak, daha lezzetli ve kusursuz bir kasap köfte yapabilirsiniz. İşte köfte pişirirken bilmeniz gereken aşçılık tüyoları

Köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, köfte pişirirken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Bu içeriğimizde, kasap köfte pişirirken bilmeniz gereken tüyoları sizlerle paylaşacağız.

Öncelikle, köfteyi çok iyi yoğurmak gerekiyor. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra kendini toparlayacak ve daha rahat şekil verilebilecektir. İnegöl Köfte tarzı köftelerde ise bir gece dinlendirildikten sonra tekrar yoğrulması önerilir.

Şekil verirken ise ortası kalın, kenarları ince şekil vermemeye dikkat edin. Eşit ölçüde ve en fazla 1 cm kalınlığında köfteler hazırlayın. Kenarları ince olursa çabuk yanar. Kalın köftenin ise içini pişirene kadar dışı fazla pişer ve kurur.

maxresdefault-002.jpg

Köftenizi tavada pişirecekseniz önce tavayı iyice ısıtın. Sonra yağ ekleyerek 3-4 saniye yağın ısınmasını bekleyin. Yağ yanmadan köfteleri tavaya dizin ve orta ateşe alın. Ateş yüksek olursa hemen kızarır içi çiğ kalır. Ateş zayıf olursa fazla sulanır ve lezzeti gider. Alt yüzeyi birazcık kızarıp mühürlenince (7-8 saniye kadar) hemen köfteleri çevirin. Çevirmeden pişirirseniz fazla toparlanır, suyunu bırakır ve düzgün kızarmaz.

Fırında pişirecekseniz fırını 200-210 derecede iyice ısıtın. Köftelerin üzerine mutlaka zeytinyağı sürün. Fanlı fırında değil alt üst ısıtma ayarında pişirin. Kurumaması için fırına bir kase içinde su koyabilirsiniz.

Mangalda pişirirken de kurumaması için düzenli olarak sık sık çevirmeniz gerekiyor.

KASAP KÖFTE NASIL HAZIRLANIR?

Ulusalpost.com sitesinde yer alan bir içerikte; Kasap köfte pişirilirken bilinmesi gereken detaylar paylaşıldı. İşte o tarif

- 750 gr dana köftelik kıyma
- 2 adet orta boy kuru soğan
- Yaklaşık 1 çay bardağı galeta unu ya da ekmek kırıntısı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak

maxresdefault-001.jpg

İlk olarak geniş bir yoğurma kabına kıymayı alın. Soğanları soyup rendeleyin ve suyunu sıkarak çıkartın. Rendelediğiniz soğanları, baharatları ve ekmek içini kıymanın üzerine ekleyerek iyice yoğurun. Bu sayede köftenizin içindeki malzemeler homojen bir şekilde dağılacak ve lezzeti artacaktır.

Yoğurduğunuz köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve avucunuzda biraz bastırarak şekil verin. Bu şekilde köftelerinizi hazırlayın.

Köftelerinizi isterseniz mangalda, isterseniz de tavada önlü arkalı olarak pişirebilirsiniz. Mangalda pişirirken köz ateşiyle harika bir aroma elde edebilirsiniz. Tavada pişirirken ise az miktarda yağ kullanmanız yeterli olacaktır.

Kasap köfteniz piştikten sonra sıcak servis yapmanızı öneririz. Yanında taze yeşilliklerle hazırlanmış bir salata ve mis gibi közlenmiş patateslerle bu lezzeti tamamlayabilirsiniz.

Unutmayın, kasap köfte tarifi tamamen damak zevkinize göre şekillenebilir. Baharat miktarlarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Kimi kişiler acı sevenler için daha fazla kırmızı toz biber eklerken, kimileri de daha hafif bir tat için baharat miktarını azaltabilir.

Afiyet olsun!

İlgili Haberler