KYK borç faizleri silindi mi? Kimlerin KYK borç faizleri siliniyor?

KYK borç faizleri silindi mi? Kimlerin KYK borç faizleri siliniyor?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK borç faizlerinin silindiğini açıkladı. Milyonlarca öğrenci KYK borç faizlerinin silinip silinmediğini araştırmaya koyuldu.

KYK borçlarıyla ilgili duyuru Bakan Kasapoğlu'ndan geldi. Yapılan açıklamaya göre, 1 milyon 392 bin 629 öğrencinin 27 milyar liralık borcu kaldırıldı. 

Peki KYK borç faizlerinin hepsi silindi mi? Kimlerin KYK borç faizleri silindi kimlerin silinmedi? KYK borç faizlerinin silindiğini nasıl öğrenebilirsiniz?  İşte yanıtı...

KYK BORÇ FAİZLERİ SİLİNDİ Mİ?

KYK borç faizleri öğrenim kredisi alanların gündeminde bulunuyor. Bakan Kasapoğlu, öğrenim kredisi yapılandırma işleminden yararlanacak öğrencilerin sorgulamalarının an itibariyle e-Devlet'te başladığını paylaştı.

KİMLERİN KYK BORÇ FAİZLERİ SİLİNDİ?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Gençler aldıklarının üzerine ilave fark ödemeyecek. Bu düzenlemeden kredi almaya başlayacak, kredi alan, kredileri geri ödeme dönemine geçen herkes faydalanacak. Böylece toplamda 27 milyar 15 milyon liralık bir tutar gençlerimizin omuzundan alınmış oluyor. Borcu vergi dairesine bildirilen borçlular için de HMB ile iletişim içindeyiz." dedi.

Bakan Kasapoğolu, endeks tutarları hakkında da açıklama yaptı. Bakan Kasapoğlu; "Ödenmeyen taksitlerden endeks tutarları tahsil edilmeyecek." dedi.