KYK borçları silinecek mi? KYK borcu olanlar için hükümet hangi adımları atacak?

KYK borçları silinecek mi? KYK borcu olanlar için hükümet hangi adımları atacak?

KYK borcu olan öğrencilerin gözü kulağı hükümetin atacağı adımda. Milyonlarca borçlu öğrenci KYK borçlarının silinmesini bekliyor. Hükümetin KYK borçlarının silinmesi ile ilgili bir adım atıp atmayacağı merak konusu.

Enflasyon yükselmeye, hayat pahalılığı artmaya, alım gücü ise azalmaya devam ediyor. Ekonomik kriz her anlamda kendini hissettirirken toplumun farklı kesimleri de kendilerini ilgilendiren konuları araştırıyor.

100-tl-para-banknot-balya.jpg

3600 EK GÖSTERGE, EYT, ASGARİ ÜCRET...

3600 ek gösterge, EYT, emekli ve memur maaşları, asgari ücrete ikinci zam gibi konuların yanı sıra KYK borcu olan öğrenciler de gözünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamalara dikmiş durumda. 

MİLYONLARCA ÖĞRENCİ KYK BORCUNU ÖDEYEMİYOR

Milyonlarca öğrenci KYK borcu ile karşı karşıya ve binlerce üniversite mezunu öğrenci iş bulamadığı için borçlarını ödeyemiyor. Yine birçok öğrenci ise ödeyemediği KYK borçları nedeniyle vergi dairesine düşmüş durumda. Peki hükümet seçim yaklaştıkça KYK borcu olan öğrencilerle ilgili adım atacak mı? KYK borçları silinecek mi?

kapitalizm-balya-balya-para-e1489762044809-copy.jpg

SEÇİM YAKLAŞTIKÇA KYK BORÇLARI İLE İLGİLİ YENİ GELİŞMELER YAŞANABİLİR

Muhalefet tarafından zaman zaman dile getirilen ve Meclis'e de taşınan KYK borcu olan öğrencilerin borçlarının silinmesi ile ilgili konu henüz hükümetin gündeminde yok. Ancak seçim zamanı yaklaştıkça milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren bu konu her an masaya yatırılabilir ve KYK borçları ile ilgili yeni gelişmeler yaşanabilir.