
Lezzetli köfte yapmanın sırrını Canan Karatay açıkladı! İçine eklediğinizde parmaklarınızı bile yiyebilirsiniz
Lezzetli köfte yapmanın sırrını Canan Karatay açıkladı. Canan Karatay'ın yıllar önce önerdiği besinin köftenin lezzetini 10 kat artırdığı keşfedildi.
Prof. Dr. Canan Karatay, geçtiğimiz yıllarda “Kuyruk yağı yenirse ömrünüz uzun olur” demişti.
LEZZETLİ KÖFTE YAPMANIN SIRRI
Kuyruk yağının köftelere eklendiğinde lezzeti 10'a katladığı ortaya çıktı.
KUYRUK YAĞLI KÖFTE TARİFİ
- 1 kg dana döş kıyma
- 200 gr çok ince doğranmış veya çekilmiş kuyruk yağı
- 1 bayat ekmek içi
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 demet maydanoz
- 4 adet çarliston biber
- 5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kimyon (silme
- 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
- 1 tatlı kaşığı karabiber (silme)
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
Kuyruk yağlı köftenin yapılışı:
- Öncelikle biberleri çok ince (kıl gibi denebilir) doğramamız gerekiyor, uğraşmak istemeyenler blender’dan geçirebilir.
- Kıyma ve yağımızı iyice harmanlayıp bir kaba alıyoruz.
- Maydanozları da ince kıyım yapıp kıymaya ekliyoruz.
- Bayatlamış ekmek içini avuç içinde ufalayıp malzemelerimizin içine ekliyoruz.
- Bulgur ve rendelenmiş sarımsakları da ekleyip, son olarak kalan tüm baharatları ekliyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
- Farklı baharat sevenler ek yapabilir.
- Köfteyi ne kadar çok yoğurursak o kadar lezzeti yerinde oluyor.
- Zamanınız varsa yoğurulmuş köftelere şekil vermeden buzdolabında 1 saat kadar dinlendirebilirsiniz.
Posta