Limonu böyle yiyenler yandı! Böbrekleri bitiriyor

Limonu böyle yiyenler yandı! Böbrekleri bitiriyor

Salatalarda ve hasta olduğumuzda çayların içine tükettiğimiz limon aşırı miktarda veya yanlış şekillerde tüketildiğinde resmen yarardan çok vücuda zarar veriyor. İşte detaylar...

DİŞ ÇÜRÜMESİNE NEDEN OLABİLİR

Kişi sık sık ve fazla tüketirse limonun asidik yapısından dolayı dişlerde aşırı hassasiyet ve diş çürükleri yaşayabilir.

MİGRENİ TETİKLEYEBİLİR

Turunçgiller aşırı tüketildiğinde migren ve baş ağrılarını tetikleyebilir. Bunun nedeni limonların sıklıkla baş ağrısına neden olan doğal bir monoamin olan tiramin üretmesi olabilir. Kanıtlanmış kesin bir bağlantı yoktur ancak çalışmalar turunçgil tüketimi ile migren arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir.

ss.webp

MİDE YANMASINA NEDEN OLABİLİR

Her gün çok fazla limon suyu tüketirseniz, midenizin ağrıması muhtemeldir. Sindirim sistemimiz bunun çoğunu bir kerede sindiremez, bu nedenle midenin asit içeriği uzun süre yüksek olacaktır. Sonuç olarak, sindirim sisteminin mukoza zarı tahriş olur ve bu da mide ağrısına ve yetersiz bağırsak hareketlerine yol açar.

BÖBREK TAŞI YAPAR

Limon kabuğu çok fazla oksalat içerir. Vücutta kristalleşirler. Emilmeyen bu maddeşer böbreklerde sertleşerek böbrek taşlarına yol açar.

İlgili Haberler