MEB, Norm Ender'in Parla'sı için harekete geçti! 100. Yıl Marşı'nda yeni gelişme
Şarkıcı Norm Ender’in Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel seslendirdiği 'Parla' adlı eseri için MEB'den dikkat çeken bir hamle geldi.
Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) tarafından yapılan paylaşımda rapçi Norm Ender’in Parla adlı 100. yıl marşı Milli Eğitim Bakanlığ'nın 2(MEB) müfredatına gireceğini duyurdu.
Açıklamada, Parla'nın 2025'ten itibaren Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden ve diğer dijital platformlarda erişime sunulacağı belirtildi.
PARLA, MEB MÜFREDATINA GİRDİ
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Parla isimli bu özel eser, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına alınarak genç nesillere milli değerlerimizi daha derinden hissettirme amacıyla kullanılacak. Türk bayrağımızın ışığında yükselen bu marş, ülkemizin geleceği olan gençlere ilham kaynağı olacak."
NORM ENDER'DEN PAYLAŞIM
Norm Ender, duyuruyu kendi sosyal medya hesabından "Bir tebriğinizi alırım" notuyla takipçileriyle paylaştı.
100. YIL MARŞI NASIL YAZILDI?
Parla (Yüzüncü Yıl Marşı) Parla, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının 100. yılı şerefine Norm Ender tarafından yazılan ve bestelenen marştır. Türkiye'de Cumhuriyetinin yüzüncü yılı kutlamalarında seslendirilmek ve geleceğe kalmak üzere hazırlanan eserin düzenlemesi Mert Kemancı'ya aittir.
NORM ENDER KİMDİR?
Ender Enderoğlu ya da sahne adıyla bilinen Norm Ender, Türk rapçi ve müzisyen. 25 Mart 1985 yılında İzmir’de dünyaya gelen Enderoğlu, 10 yaşındayken Cartel müzik grubu sayesinde rap müzik ile tanıştı.
Spotify'ın açıkladığı Türkiye Müzik Haritası'na göre Norm Ender, 2017'de Türkiye'nin en çok dinlenen üç sanatçısından biri oldu. 14. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’nde En İyi Rap/Hiphop Sanatçısı ödülüne değer görüldü.