Muz kabuğunu kaynatıp 1 bardak için! Bakın neden kabuklar çöpe atılmamalıymış

Muz kabuğunu kaynatıp 1 bardak için! Bakın neden kabuklar çöpe atılmamalıymış

Bunları öğrendikten sonra muz kabuklarını çöpe atmayacaksınız

Muz kabukları atılmamalı çünkü organik atıkların ayrışması için toprağa karıştırıldığında gübre olarak kullanılabilirler. Ayrıca muz kabukları kompost yapımında da kullanılabilir ve bitkilerin beslenmesine yardımcı olabilir. Bu nedenle muz kabuklarını atmak yerine geri dönüşüme kazandırmak daha faydalı olacaktır.

Sağlık alanında, muz kabuğu birçok tedavi yönteminde kullanılmaktadır. Özellikle cilt problemleriyle mücadelede etkili olan muz kabuğu, antioksidan özellikleri sayesinde ciltteki serbest radikalleri temizler ve cildi gençleştirir. Aynı zamanda muz kabuğu, güneş yanığı, sivilce ve egzama gibi cilt sorunlarının tedavisinde de etkilidir. Cildin nem dengesini sağlayarak kuruluk ve tahriş problemlerini azaltır.

BAĞIRSAKLARI RAHATLATAN ÇAY

Lezzet.com.tr sitesinde muz kabuğundan yapılan çay tarifinin detayları paylaşıldı! İşte o tarif

Muz Kabukları Çay İçin Nasıl Hazırlanır?

5.jpg
Artan muz kabukları belirli bir miktara ulaşana kadar, muz kabuklarını bir buzdolabı poşetinde biriktirerek dondurucuda saklayın.
Muz kabuklarınız belli bir sayıya ulaştığında muz kabuklarınızı dondurucudan çıkartarak çözdürün.
Çözülen kabukları pastörize edin. Kabukları pastörizasyon sıcaklığındaki (65-70 derece) fırına koyun. Kuruyana kadar pişirin. Bu bir saatten az sürmelidir.
Kabuklarını elinizle biraz kırıp parçalayın.


Blenderinizi boşaltmadan önce dört taneye kadar kabuk ekleyerek blenderda bir defada bir kabuğu toz haline getirin.
Kapalı bir kapta, serin ve karanlık bir yerde saklayın.

Muz Kabuklarından Çay Nasıl Yapılır?


Bir çay kaşığı harmanlanmış kabuğun üzerine sıcak su dökün.
İnce gözenekli bir kahve süzgecinden geçirin.
İyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olmak için yatmadan önce tadını çıkarın.

İlgili Haberler