Nohut böyle hazırlanırsa gaz yapmıyor ve tencerede dağılmıyor! Sadece 1 kaşık eklenmeliymiş

Nohut böyle hazırlanırsa gaz yapmıyor ve tencerede dağılmıyor! Sadece 1 kaşık eklenmeliymiş

1 tatlı kaşığı bundan ekleyin nohut ne gaz yapıyor ne dağılıyor

Nohut yemeği, sindirimi kolaylaştırabilir, kolesterolü düşürebilir, sindirim sistemi sağlığını destekleyebilir ve tokluk hissi sağlayabilir. Ayrıca protein, lif, demir, folik asit ve B vitaminleri bakımından zengindir.

MALZEMELER:
2 su bardağı Nohut
1 adet büyük boy kuru soğan
2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yeşilbiber
(dilerseniz birkaç tane kuru acı kırmızıbiber)
Tuz
5 su bardağı su

TARİF:


1. Bir gece önceden Nohudu sıcak suya koyup bekletin.
2. Ertesi gün nohutları süzüp durulayın.
3. Nohutları bir tencerede üzerine temiz su ilave edip 20 dakika kadar haşlayın. Ardından nohutları alıp süzün.
4. Temiz bir tencereye zeytinyağını koyun ve doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.
5. Doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
6. Salçayı ekleyin, kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurmaya devam edin.
7. Nohutları ekleyin, ezmeden birkaç tur karıştırın.
8. Kaynar suyu tencereye ekleyin. (Dilerseniz kuru acı kırmızıbiberleri de ekleyin.)
9. Tencerenin kapağını kapatın, suyun kaynamasını bekleyin.
10. Suyu kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
11. Suyu kıvama gelince tencerenin altını kapatın.
Nohut yemeğiniz hazır.
Afiyet olsun…

maxresdefault-003.jpg

NOHUT YEMEĞİNİN YAKIŞACAK YEMEKLER

Nohut yemeğinin yanına sebze yemekleri, pilav, bulgur pilavı, salata ve yoğurt gibi yemekler yakışabilir. Ayrıca, tavuk veya kırmızı et gibi protein kaynaklarıyla da tercih edilebilir.

Kaynaklar: Yurtgazetesi.com.tr, youtube.com

İlgili Haberler