Özgecan Aslan'ın katili toprağa verildi

Özgecan Aslan'ın katili toprağa verildi

Cezaevinde silahlı saldırı sonucu öldürülen Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken’in Adana Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenazesi Mersin’de adı açıklanmayan bir mezarlığa defnedildi.

Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda 11 Nisan günü silahlı saldırı sonucu öldürülen Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken’in Adana Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenazesi Mersin’de adı açıklanmayan bir mezarlığa defnedildi.
Beş gündür defnedilemeyen Altındöken’in cenazesi, yakınları tarafından dün saat 23.00 sıralarında alındı.
Cenazenin Altındöken’e ait olduğu fark edilmesin diye tabuta kadın eşarbı kondu.
Morg çevresinde bekleyen gazetecilere, “Bir Suriyeli kadının cenazesi alıyoruz” dendi.
Sivil plakalı bir kamyonetle Mersin’e götürülen cenaze, nerede olduğu gizli tutulan bir mezarlığa gömüldü.
NE OLMUŞTU?
Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Özgecan Aslan, Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te evine gitmek için bindiği minibüste öldürülmüştü.
Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Aralık 2015’teki duruşmada, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken’in “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 27 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verilmişti.
Mahkeme heyeti, baba Necmettin Altındöken’i, “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırmıştı.
Sanık Fatih Gökçe ise “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, nitelikli cinsel saldırı, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 24 yıl hapisle cezalandırılmıştı.
Hükümlü 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken, 11 Nisan’da, Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede ölmüş, babası ağır yaralanmıştı.