Pazar kahvaltısı için çok pratik...

Pazar kahvaltısı için çok pratik...

Patates gözlemesi tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Patates gözlemesi tarifini sizlere sunuyor! Börek Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Patates gözlemesi tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!

PATATES GÖZLEMESİ İÇİN MALZEMELER:

1 kg patates

50 gram oda sıcaklığında tereyağ

3-4 çorba kaşığı krema

1 tatlı kaşığı tuz

2,5 su bardağı un 

HAZIRLANIŞ:

Patateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayın.Tuzlu su içerisinde haşlayın.Pişen patatesleri süzün, çatalla hiçbir pütür kalmayacak şekilde ezin.Küçük küçük kestiğiniz tereyağı, krema ve tuzu ekleyip yine çatalla ezmeye devam edinSoğuduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp 4-5 saat en az buzdolabında bekletin.Kullanacağınız zaman buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.Yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun.Unun hepsini birden eklemeyin, her patates cinsi içerisindeki nişasta oranına göre farklı un miktarı gerektirecektir.Yumuşak ama ele fazla yapışmayan bir hamur elde edince bezelere ayırın.Bezeleri un serptiğiniz tezgaha dizin ve üzerlerini bez ile örtün.Tek tek merdane ve un yardımıyla yaklaşık bir kahvaltı tabağı büyüklüğünde açın.Bir taraftan açıp bir taraftan tereyağ sürdüğünüz krep tavasında veya teflon başka bir tarafta iki yüzünü de pişirin.Pişenleri bir bez arasına alırsanız soğumasını önlemiş olursunuz.Bütün bezeleri piştikten sonra servis edebilirsiniz.