
Pınar Gültekin cinayetinde kan donduran detay
Pınar Gültekin’in katil zanlısı ve cinayeti örtbas etmekte ona yardım ettiği iddia edilen kardeşine cinayetin işlendiği bağ evinde keşif yaptırılmıştı.
Muğla'da geçen Temmuz ayında Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı bugün cinayetin işlendiği Menteşe Karabağlar Yaylası’ndaki bağ evinde cinayetin nasıl işlendiğine ilişkin keşif yaptırılmıştı.
21 Aralık'ta yapılması için karar alınan, fakat katil zanlısı Cemal Metin Avcı'nın tutuklu bulunduğu Afyonkarahisar Yüksek Güvenlikli cezaevinden getirilmeyen sanık Cemal Metin Avcı bugün keşif için cinayetin işlendiği ailesine ait bağ evine getirilip detaylı bir araştırma yapıldı.
Pınar Gültekin'in katil zanlısı Cemal Metin Avcı cezaevi aracı ile Muğla'ya getirilirken, keşfin yapılacağı Karabağlar yaylasındaki bağ evi çevresinde polis geniş güvenlik önlemi aldı. Bağ evinin çevresi tamamen güvenlik şeridi ile çevrilirken, Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı araçlar ile bağ evine alındı. Cinayetin işlendiği bağ evine 5 metre yakına kadar araçla getirilen sanıklar buradan Jandarma eşliğinde keşif için olayın yaşandığı eve girdiler.
Sanık Cemal Metin Avcı, keşif heyetinin nezaretinde sık sık bağ evinin ana bölümü ve eklentisi arasında cinayete ilişkin 16 Temmuz tarihinde yaşananları ve olayı anlatırken, Pınar Gültekin'in boğulduktan sonra içine konduğu varile bire bir ölçülerdeki varil olayın yaşandığı yere taşındığı bildirildi.
Özellikle Pınar Gültekin'in öldürüldükten sonra varile konulması, cesedinin yakılması ile ilgili tüm detayları anlatması uzun sürdü. Cemal Metin Avcı'nın Pınar Gültekin'i öldürdükten sonra varili palet yardımı ile aracına taşıdığı tahta paletin benzeri de olay yerine getirilirken, tatbiki olarak tüm detaylar sanık tarafından keşif heyetine ayrıntıları ile anlattı.
16 Temmuz tarihinde kaybolan Pınar Gültekin için, 19 Temmuz tarihinde aile tarafından polis ve jandarmaya kayıp başvurusu yapıldı. Jandarma ve Polis tarafından oluşturulan sivil özel ekip yaptığı araştırmada, Pınar Gültekin'in 16 Temmuz tarihinde Menteşe'deki bir alışveriş merkezinden çıkış anına ait güvenlik kamera kayıtlarını tespitinde bulundu. Pınar Gültekin'in yakın çevresi ile yapılan sorgulamalarda Cemal Metin Avcı duygusal bağı olduğu belirlendi. Cemal Metin Avcı kolluk kuvvetlerinde yapılan sorgusunda suçunu itiraf etti.