Şehirlerarası yolculuk yasağı ne zaman bitecek?

Şehirlerarası yolculuk yasağı ne zaman bitecek?

İçişleri Bakanlığı tarafından genelge ile duyurulan şehirlerarası yolculuk yasağı pek çok vatandaşın gündemini oluşturmaya başladı.

Hürriyet 'te yer alan haberde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, seyahat yasağı ile ilgili de açıklamada bulundu. Ersoy, eğer herhangi bir sürpriz yaşanmazsa Mayıs ayı sonunda seyahat yasağının kademeli olarak kalkacağını söyledi.

Bakan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Böyle giderse ve gidişatta sıkıntı yaşanmazsa mayıs ayı sonu itibarıyla iç trafik başlayacak. Kontrollü iç hat uçuşlarıyla turizm sezonu açılacak. Bir sertifikasyon kurulu oluşturduk ve konaklamanın kurallarını belirledik. Çok kapsamlı bir kurallar bütünü. Konaklama tesisleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Bu kurallara uymayı taahhüt edenlere sertifikasyon vereceğiz. Sertifikasyon alan tesisleri duyurarak, tatilciye ‘Buralara gidebilirsiniz’ diyeceğiz. Şehirlerarası seyahat ve iç hat seferleri de bu dönem başlayacak. Vaka açısından sıfır olan ülkelerle karşılıklı kapıları açabiliriz”

UÇAK SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Otellerin açılması sonrası uçuş seferleri de başlayacak Uçaklarda orta koltuk boş kalacak ve yemek servislerinde sınırlama olacak. İnternet üzerinden bilet satışına teşvik planı yapılacak. Şehirlerarası seyahat yasağı ne zaman kalkacak?

Otobüs ve uçaklar ne zaman seferlere başlayacak?

Seyahat yasağı ne zaman bitecek?

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı son dakika açıklamasında bu sorulara yanıt verdi Hürriyet 'te yer alan haberde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, seyahat yasağı ile ilgili de açıklamada bulundu.

Ersoy, eğer herhangi bir sürpriz yaşanmazsa Mayıs ayı sonunda seyahat yasağının kademeli olarak kalkacağını söyledi. Bakan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Böyle giderse ve gidişatta sıkıntı yaşanmazsa mayıs ayı sonu itibarıyla iç trafik başlayacak. Kontrollü iç hat uçuşlarıyla turizm sezonu açılacak. Bir sertifikasyon kurulu oluşturduk ve konaklamanın kurallarını belirledik. Çok kapsamlı bir kurallar bütünü. Konaklama tesisleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Bu kurallara uymayı taahhüt edenlere sertifikasyon vereceğiz. Sertifikasyon alan tesisleri duyurarak, tatilciye ‘Buralara gidebilirsiniz’ diyeceğiz. Şehirlerarası seyahat ve iç hat seferleri de bu dönem başlayacak. Vaka açısından sıfır olan ülkelerle karşılıklı kapıları açabiliriz”

UÇAK SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Otellerin açılması sonrası uçuş seferleri de başlayacak Uçaklarda orta koltuk boş kalacak ve yemek servislerinde sınırlama olacak. İnternet üzerinden bilet satışına teşvik planı yapılacak.