Sokak satıcılarının lezzet sırrı: Kestane kabuğundan anında ayrılıyor ve iyi pişiyor

Sokak satıcılarının lezzet sırrı: Kestane kabuğundan anında ayrılıyor ve iyi pişiyor

Kestane pişirirken aklınızda bulunması gerekenler

Kestane, sağlık için oldukça faydalı bir besindir. İçeriğindeki lifler sindirim sistemini düzenler ve bağırsak sağlığını destekler. Ayrıca, antioksidanlar bakımından zengin olması nedeniyle vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücreleri korur. Kolesterolü düşürücü etkisiyle kalp sağlığını destekler ve kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda demir, potasyum, magnezyum gibi mineraller bakımından da zengin olan kestane, vücut için oldukça faydalı bir besindir.

KESTANE NASIL PİŞİRİLİR?

Kestanenin faydalarını öğrendik. Peki ama kestane nasıl pişirilir? İşte kestane pişirirken bilmeniz gereken tarif

Kestanelere çizik atın. Sonrasında soğuk su dolu bir kabın içerisinde bekletin. Devamında fırın ısısını 200 dereceye ayarlayın. Kestaneleri fırın tepsisine dizin. Isıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.

HAŞLAMA KESTANE

Kestaneleri yıkadıktan sonra üzerlerine çizikler atın. Kestaneleri tencereye aktarın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. 30-35 dakika kısık ateşte pişirin. Kestaneler haşlandıktan sonra suyunu süzün. Kabuklarından ayırarak servise sunun. Haşlama suyuna 2 çay kaşığı zeytinyağı eklerseniz ya da haşlandıktan sonra soğuk sudan geçirirseniz kabuklarının çok çabuk soyulduğunu söyleyebiliriz.

TAVADA KESTANE

Kestaneleri yıkayıp kurulayın. Ardından çizikler atın. Soğuk suyun içinde beklettikten sonra kurulayın. Tavayı orta ateşte ısıtın. Kesilen kestaneleri üst üste gelmeyecek şekilde tavaya yerleştirin. Pişmekte olan kestanelere yarım çay bardağı suyu elinizle serpiştirin. Kapağını kapatın ara ara karıştırarak 20-25 dakika kestaneler kabuklarından ayrılıncaya kadar kontrollü olarak pişirin. Sonrasında sıcak sıcak servise sunun.

Kaynak: Mynet.com

İlgili Haberler