Somer Şef'in reçetesi.. Turşu böyle hazırlanırsa erimiyor ve asla turşuda köpüklenme oluşmuyor

Somer Şef'in reçetesi.. Turşu böyle hazırlanırsa erimiyor ve asla turşuda köpüklenme oluşmuyor

Evde turşu hazırlarken bilmeniz gereken püf noktalar... İşte Somer Sivrioğlu'nun turşu hazırlarken kullandığı püf noktalar

Turşu, sebze veya meyvelerin su, sirke, tuz ve baharatlar ile fermantasyon yoluyla hazırlanan bir gıda maddesidir.

Genellikle kışın tüketilen turşu, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir besindir.

Turşu yapımında kullanılan sebzeler genellikle salatalık, lahana, havuç, biber, domates gibi sebzelerdir. Ayrıca meyve turşuları da yapılmaktadır.

Evde Turşu Hazırlarken Bilmeniz Gereken Püf Noktalar
 

Turşu yaparken ayrıca ölçüleri iyi ayarlamanızda fayda bulunmaktadır.

Somer Şef olarak bilinen Somer Sivrioğlu turşu yaparken uygulanması gereken bir tarifi paylaştı. Ulusalpost.com haber sitesi ve Saglikhaberciniz.com.tr tarafından derlenen bir haberde; Turşu yaparken uygulanması gereken tarif paylaşıldı.

maxresdefault.jpg

Somer Şef'in uyguladığı bu tarif sayesinde turşu bozulmuyor, köpüklenmiyor aynı zamanda da çok lezzetli oluyor.

Somer Şef'in turşu yaparken uyguladığı oran şu şekilde.

1 kilo suya;

1 çay bardağı üzüm sirkesi
3 yemek kaşığı kaya tuzu
İnce dilimlenmiş yarım limon
Eğer limon tuzu kullanmak isterseniz

1 kilo suya;

1 çay bardağı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı limon tuzu
Programda verdiği diğer püf noktalar ise;

İyi bir turşu için tüm sebzeleri bastırın.

Soyulmuş Çin sarımsağında kimyasal var, kullanmayın.

Mutlaka 4-5 nohut kullanın. Nohut fermantasyon için en iyi malzemedir.

KARIŞIK TURŞU TARİFİ NASILDIR?

Evet bu Somer Sivrioğlu'nun turşu yaparken uygulamış olduğu ölçülerdi Şimdi ise sizlerle karışık turşu tarifini paylaşacağız.

Karışık Turşu İçin Gereken Malzemeler:

Yarım kg sivri biber

Yarım kg fasulye

2 adet havuç

1 kg salatalık

Yarım orta boy beyaz lahana

1 kg ham domates

2 adet kırmızıbiber

3 baş sarımsak

250 gr süs biberi

Bir küçük karnabahar

2 adet kelek

1 tutam maydanoz

1 tatlı kaşığı limon tuzu

2 su bardağı sirke

Tuz ve su

Karışık Turşu Yapılışı:

Fasulyeleri ve biberleri temizleyelim.

Domatesleri, salatalıkları, havuçları ve kırmızıbiberleri dilim dilim doğrayalım.

Lahanayı ve karnabaharları elimizle küçük parçalara ayıralım.

Sarımsakları da soyalım.

Bütün malzemeyi geniş bir kaba doldurup, üzerine yarı yarıya sirkeli su dolduralım.

1-2 saat kadar bekletelim.

Bu şekilde sirkeli suda beklenen lahanalar ve domatesler yumuşayacağı için, kavanozlara daha rahat doldurabilirsiniz.

Tüm sebzeleri daha sonra turşu kavanozuna yerleştirelim.

Sirkeli tuzlu suyu ekleyelim.

En üste de maydanozları koyalım.

Limon tuzunu da ekledikten sonra sıkıca kavanozu kapatalım.

3-4 hafta sonra turşumuz hazır olacaktır.

Afiyet olsun…

Püf Noktası:

Bu malzemelerle, büyük bir cam kavanoz turşu olur.

Siz kendiniz de, kavanozunuza göre malzemeleri ayarlayabilirsiniz.

2 adet orta boy kavanoz da kullanabilirsiniz.

Turşunuzu kurduktan sonra serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza ediniz.

Evet turşu yaparken uygulamanız gereken tarif bu şekildedir. Bu tarife göre sizlerde lezzetli turşular yapabilirsiniz. Arkadaşlarınızın da lezzetli turşu yapabilmesi için bu tarifi onlarla paylaşmayı sakın ihmal etmeyin.

Kaynak: Saglikhaberciniz.com.tr - TV8.com.tr - Ulusalpost.com - Haberciniz.biz

 

İlgili Haberler