Pazarcılar üzülecek: Yeşillikleri böyle saklarsanız aylarca bozulmuyor ve sararmıyor

Pazarcılar üzülecek: Yeşillikleri böyle saklarsanız aylarca bozulmuyor ve sararmıyor

Artık yeşillikleri uzun süre muhafaza etmenin pratik bir yolu var...

Artık yeşillikleri uzun süre muhafaza etmenin pratik bir yolunu bulduk! Yeni geliştirilen bu yöntem sayesinde artık yeşilliklerimizi buzdolabında çürümeden uzun bir süre saklayabileceğiz.
 

Günlük hayatta yeşilliklerin hızlıca tüketilemediği durumlarda çabucak bozulması sıkça karşılaşılan bir sorundu. Ancak endişelenmeye gerek yok çünkü bu sorunu çözmek için pratik bir yöntem geliştirildi.
 

Evde uygulayabileceğiniz basit bir yöntemle artık yeşilliklerinizi uzun süre taze şekilde muhafaza edebileceksiniz. Bu yöntem sayesinde yeşillikleriniz çürümeden uzun süre tazeliğini koruyacak ve siz de daha az israf etmiş olacaksınız.

Soğanla ilgili gerçek. Dikkat edilmeliymiş! 1 dilimi bile ilerletiyorSoğanla ilgili gerçek. Dikkat edilmeliymiş! 1 dilimi bile ilerletiyor

Yeşillikleriniz uzun süre bozulmayacak

İlk olarak, marketten aldığınız tüm yeşilliklerinizi güzelce yıkayın ve toprak kalıntılarından arındırın. Ardından, fazla suyunu süzdürerek kurumasını sağlayın.

maxresdefault.jpg

Uygun boylardaki bir saklama kabının içerisine bir kat kağıt havlu serin. Üzerine hafif nemli olan yeşilliklerinizi düzgün bir şekilde yerleştirin.

Yeşilliklerin üzerine bir kat daha kağıt havlu sererek, yeşilliklerin iki kat kağıt havlu arasında olduğundan emin olun. Bu şekilde saklama kabını buzdolabına yerleştirin.

Bu pratik yöntem sayesinde, yeşilliklerinizin uzun süre bozulmadan ve çürümeden kaldığını göreceksiniz.

Kaynak: Ensonhaber.com

İlgili Haberler