Açmayan çiçeklerin sırrıymış. Çiçek diplerine 1 bardak eklendiğinde çiçek fışkırmasını sağlıyor...

Açmayan çiçeklerin sırrıymış. Çiçek diplerine 1 bardak eklendiğinde çiçek fışkırmasını sağlıyor...

Evde çiçek bakan herkesin bilmesi gereken çiçek bakım tüyosu. Birçok kişinin bu sırlardan haberi bile yok

Evde çiçek bakımı, birçok kişi için keyifli bir uğraş olmasına rağmen, çiçeklerin küsmesi ve solması gibi sorunlarla karşılaşmak can sıkıcı olabilir. Neyse ki, çiçeklerinizi coşturmak ve daha gür açmalarını sağlamak için bazı etkili yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemleri bilmek, evde çiçek bakımını daha keyifli hale getirebilir.
 

Veteknoloji.net sitesinde yer alan bir içerikte, açmayan çiçeklerin daha gür açmasını ve canlanmasını sağlayacak tüyolar paylaşılmıştır. Bu tüyoları uygulayarak çiçeklerinizin daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlayabilirsiniz.

maxresdefault-001.jpg

Evinizi bu çiçekçi sırrıyla güzelleştirin; Orkidenin çok daha iyi büyümesini sağlayan öneriEvinizi bu çiçekçi sırrıyla güzelleştirin; Orkidenin çok daha iyi büyümesini sağlayan öneri

Bu tür pratik bilgilerle çiçek bakımını daha verimli hale getirebilir ve çiçeklerinizin daha sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayabilirsiniz. Unutmayın, doğru bakım ile çiçekleriniz her zaman canlı ve güzel görünecektir.

Haşlanan sebzelerin suyu soğuduktan sonra çiçek ve bitkilerin üstüne dökülerek ihtiyaçları olan vitaminlerin alınması sağlanabiliyor.

Aynı zamanda çiçekler sulanırken çeşme suyu kullanılmaması öneriliyor.

Çeşme suyunun insanlara ve hayvanlara vereceği zararlar çiçekler için de geçerli. Kireçli su yerine içme suyu kullanılması öneriliyor.

Çiçeklere maden suyu da verilebiliyor ancak bunu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Her sulamada çiçeklere maden suyu verilmemesi gerekiyor. İki ayda bir sulama işlemi yaparken maden suyu koyulması çiçek köklerinin beslenmesini sağlayabilir. Sulama işleminden önce maden suyunun ağzı açık şekilde iki gün asidinin gitmesi beklenir ve dinlendirildikten sonra iki ayda bir çiçeklere verilebilir. Maden suyu miktarının bir fincanı geçmemesi de öneriliyor.

İlgili Haberler