Saksı orkidesini coşturuyor; Saksı orkidesinin daha fazla çiçek açmasını sağlayan tüyo

Saksı orkidesini coşturuyor; Saksı orkidesinin daha fazla çiçek açmasını sağlayan tüyo

Evde orkide beslerken bilmeniz gereken püf noktalar

Saksı orkidesi bakımı, ev dekorasyonunda sıkça tercih edilen ve zarif görünümü ile dikkat çeken bitkilerden biridir. Ancak saksı orkidesinin çiçek açma süreci ve çiçeklerinin daha fazla ve sağlıklı bir şekilde gelişmesi konusunda bazı ipuçlarına ihtiyaç duyabilir. İşte saksı orkidesinin daha fazla çiçek açmasını sağlayan tüyolar:
 

Orkide Bakımı Nasıl Yapılır?


Öncelikle orkide bakımını yapabilmek için, aldığınız orkidenin hangi tür ve cinse ait olduğunu bilmeniz gerekir. Evlerde en çok yetiştirilen cins Phalaenopsis'tir. Biz de yazımızda bu cinsi baz alarak orkide bakımı hakkında bilmeniz gerekenleri sizlerle paylaşacağız.

Orkidenin Konumu: Öncelikle Phalaenopsis, düşük ışık bitkisidir. Yani doğrudan güneş ışığı almayan aydınlık bir köşeye konumlandırmanız, bitkiniz için idealdir. Orkidenin güneş ışığına maruz kalması, yapraklarının yanmasına yol açar. Y

ani orkidenizin yaprakları çimenden daha koyu bir yeşile döndüyse, bu durum bitkinin yetersiz ışık aldığına işaret eder. Bu durumda kademeli olarak bitkinizi aydınlık ortamlara taşımayı deneyebilirsiniz. Unutmadan söyleyelim, orkideyi havalandırmanın veya kaloriferin yakınlarına koymak iyi bir fikir değildir.


Orkide Bakımı İçin Sıcaklık: Orkidenin bulunduğu odanın sıcaklığı 17-22 derece olmalıdır. Yazın perdenin arkasından gelen güneş ışığı, bitkinin çiçeklenmesini sağlar. Kışın ise ortamın aydınlık olması yeterlidir.

maxresdefault.jpg


Havalandırma:

Orkidenin olmazsa olmazı havalandırmadır. Orkide çiçeği, kuru, aşırı havasız ve sıcak ortamları sevmez. Bu yüzden orkidenin bulunduğu ortamı, rüzgar bitkiye gelmeyecek şekilde havalandırmak gerekir. Ancak sert rüzgarlara karşı bitkiyi korumak için, onu pencere kenarına koymamaya çalışın.


Nem: Orkide, nemi çok seven bir bitkidir. Özellikle yazın yapraklarına günde bir kez su püskürtmek hoşuna gidecektir. Yeterince nem olmadığı takdirde, çiçek açmaktan vazgeçebilir. Orkideyi çakıllı tepsi üzerinde bekleterek nemli kalmasını sağlayabilirsiniz.


Toprak: Orkidenin toprağı özeldir, her toprakta yetişmez. Orkide, çeşitli lif ve torflar bakımından zengin topraklarda yetişir. Saksı değişimi sırasında toprak değişimini de yapabilirsiniz.

Kaynak: lezzet.com.tr

İlgili Haberler