Evinizi bu çiçekçi sırrıyla güzelleştirin; Orkidenin çok daha iyi büyümesini sağlayan öneri

Evinizi bu çiçekçi sırrıyla güzelleştirin; Orkidenin çok daha iyi büyümesini sağlayan öneri

Evde orkide bakarken bilmeniz gereken çiçekçi tüyoları

Evinizi güzelleştirmenin en etkili yollarından biri, iç mekan bitkileriyle dekorasyon yapmaktır. Bu bitkiler arasında orkideler, zarif görünümleri ve özel bakım gereksinimleriyle öne çıkar. Eğer siz de evinizde orkide yetiştirmeyi düşünüyorsanız, bu çiçekçi sırrını mutlaka not almalısınız.
 

Orkideler, doğrudan güneş ışığından korunmalı ve hafif gölge bir ortamda bulundurulmalıdır. Ayrıca, havadar bir ortamda tutulmaları da oldukça önemlidir. Ancak orkidelerin en iyi büyümesini sağlayan sır, düzenli olarak sulama ve beslemedir.

maxresdefault-001.jpg
 Orkidelerinizi sularken, suyun fazlasının drenaj için akmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca, saksılarının altındaki tabağa biriken suyun da bir süre sonra boşaltılması gerekmektedir. Sulama suyu olarak kullanılan suyun oda sıcaklığında olması ve kireçten arındırılmış olması da orkidelerinizin sağlığı açısından önemlidir.

Besleme konusunda ise orkide gübresi kullanmanız gerekmektedir. Bu gübreleri, orkide çiçeklenme döneminde iki haftada bir, dinlenme döneminde ise ayda bir düzenli olarak uygulamanız, bitkinizin daha sağlıklı ve göz alıcı bir görünüme sahip olmasını sağlayacaktır.
 

ORKİDEYİ BUDARKEN DİKKAT

Mynet.com'daki bilgilere göre;  Orkide, hassas bir bitki olması nedeniyle budama işleminden önce ellerin ve kullanılacak malzemelerin güzel bir şekilde dezenfekte edilmesi gerekir.

Budama yaparken:

  • Sararan ya da kuruyan yaprakları ve kuru çiçeklerin saplarını gövdeye yakın bir konumdan kesip çıkarmanız ve bu sırada gövdeye hasar vermemeye dikkat etmeniz gerekir.
  • Ölü köklerin temizlenmesi tamamlandıktan sonra kömür tozu veya tarçın serperek bakteri oluşumunun önüne geçebilirsiniz.

  • Yeniden çiçeklendirilmesi için çiçeklenme döneminin sonunda çiçeğin sapı yeşil renkteyken çiçek gözlerini sayın. Üçüncü gözün 2-3 cm kadar üzerinden çiçeğin sapını kesin.
  • Eğer çiçek sapı tamamen kahverengi tonlarındaysa ve kuru haldeyse, bu bölümü çiçeğin gövdesine yakın bir yerden kesip çıkarmanız gerekir.

İlgili Haberler