Canan Karatay'ın en gözde besini; 1 tutam tüketmek bile ömrü uzatıyor

Canan Karatay'ın en gözde besini; 1 tutam tüketmek bile ömrü uzatıyor

Canan Karatay'ın en gözde besini olan lahana, sağlık açısından birçok faydası bulunan bir sebzedir.

Yapılan araştırmalara göre, lahananın düzenli tüketimi ömrü uzatabilir. İçerdiği antioksidanlar, vitaminler ve lifler sayesinde vücuda birçok fayda sağlayan lahana, beslenme düzeninde mutlaka yer alması gereken bir sebzedir. 

Lahananın en bilinen faydalarından biri, kanser riskini azaltıcı etkisidir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücuttaki serbest radikallerle savaşarak kanser oluşumunu engelleyebilir. Ayrıca lif açısından zengin olması sindirim sistemini düzenler ve bağırsak sağlığını korur.
 

CANAN KARATAY'DAN LAHANA AÇIKLAMASI

Dr. Canan Karatay, lahana tüketenlerin 95 yaşına kadar yaşadığını ifade etti. Lahana içeriğindeki vitamin ve minerallerle vücudu yenileyerek birçok sağlık sorununu önleyebilir

65c4d36c721699be74eaa9e6.jpg

LAHANA ÇORBASI TARİFİ

5-6 kişilik

10 dakika

Tencerede orta ateşte 10 dakika

Malzemeler

Lahana (4-5 yaprak)

Fasulye (1 çay bardağı haşlanmış)

Kabak (1 adet)

Sivribiber (3 adet)

Yumurta (1 adet)

Un (2 çorba kaşığı)

Yoğurt (2 çorba kaşığı)

Et suyu (1 tablet)

Zeytinyağı (1 çay bardağı)

Su (6 su bardağı)

Tuz

Püf Noktası

Beyaz lahana yerine kara lahana da kullanabilirsiniz. Lahana çorbasını dilerseniz kabak yerine bal kabağı kullanarak da yapabilirsiniz. Et suyu yerine kemik suyu da ekleyebilirsiniz. Önceden haşladığınız fasulyeleri et suyunda kaynatabilirsiniz. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.

Adım Adım Pişirme

1- Tencereye 1 çay bardağı zeytinyağı dökün ve ısıtın. Bu sırada 4-5 yaprak lahanayı ince ince kıyın. Yağ kızınca kestiğiniz lahanaları tencereye koyun.

2- 1 adet kabağı, içinden ayırarak, kabuklu bir şekilde küçük küpler halinde doğrayın. Lahana ile birlikte kabakları 1-2 dakika kavurun.

3- 3 adet sivribiberi ince ince kıyın ve tencereye ilave edin. Önceden haşladığınız 1 çay bardağı fasulyeyi de ekledikten sonra 5 su bardağı sıcak su dökebilirsiniz.

4- Terbiye hazırlığı: Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı un, 1 adet yumurtayı iyice karıştırın. Üzerine 1 su bardağı suyu dökün ve birkaç dakika iyice çırpın.

5- Terbiyeyi süzgeçle süzerek tencereye dökün. Tuz ve 1 tablet et suyunu da ekledikten sonra orta ateşte 10 dakika kaynatın.

İlgili Haberler