İbn-i Sina'dan aç karnına tüketildiğinde zihni açan ve hafızayı geliştiren baharat tavsiyesi...

İbn-i Sina'dan aç karnına tüketildiğinde zihni açan ve hafızayı geliştiren baharat tavsiyesi...

İbn-i Sina hafızayı geliştiren baharatı yıllar önce açıklamıştı

İbn-i Sina'nın yıllar önce kaleme aldığı El-Kanun Fi't Tıbb kitabında zekâ arttırıcı etkileri olduğu belirtilen hardal, günümüzde de sağlık açısından pek çok faydası olan bir baharattır. Hardalın özellikle zekâ üzerindeki olumlu etkileri, modern tıp literatüründe de sıkça yer almaktadır.
 

İbn-i Sina tarafından paylaşılan tavsiyeler bugün olmuş herkes tarafından uygulanıyor. Modern tıbbın babası olarak bilinen İbn-i Sina'nın hardal hakkındaki önerisi ise gerçekten dikkate değer. Peki bilim insanları İbn-i Sina gibi mi düşünüyor?

Akşam'da yayınlanan bir haberde İbn-i Sina'nın zekayı geliştiren önerisine yer verildi.

ibn-i-sina-kimdir-islam-alimi-ibn-i-sinanin-hayati-felsefeye-katkilari-ve-eserleri-e1-1664877968919.jpg

İbn-i Sina El-Kanun Fi't Tıbb kitabında zekâ için hardalı öneriyor. Fakat hardalın faydasından bahsederken sadece bununla da kalmıyor. Hardalın diş ağrısından göze ve bronşite kadar birçok faydası olduğuna değiniyor...

HARDALIN DİĞER FAYDALARI

Hardalın başka faydaları da var elbette. Çok sayıda bilim insanı tarafından da doğrulanmış faydalar üstelik bunlar.

Uzmanlara göre Hardal, zengin bir A vitamini kaynağı olarak dikkat çekmektedir. Bağışıklık sistemine iyi gelen hardal aynı zamanda görme yeteneğini de güçlendirmektedir.

Ayrıca bazı araştırmalarda hardalın kas ağrılarına iyi geldiği ortaya çıkarılmıştır. Özellikle romatizma hastalarının hardal tüketmesi önerilir.

HARDAL NASIL TÜKETİLMELİ?

Peki faydaları saymakla bitmeyen hardalı nasıl tüketebiliriz? Dilerseniz bu bilgiyi de sizlerle paylaşalım.

Hardal genel olarak et yemeklerinde tercih edilir. Ancak patatesle de iyi gitmektedir. Haşlanmış patatesle hazırlanan salatalara ekleyebilirsiniz. Yada sos olarak kullanabilirsiniz.

HARDAL SOSU TARİFİ NASILDIR?

Geniş bir kap içerisine 150 gram kadar yoğurt ekleyin. Ardından 100 gram kadar hardal ve 50 gram kadar da zeytinyağı ilave edin. 1 Tatlı kaşığı bal ile 1 tatlı kaşığı karabiberi de ilave ettikten sonra 1 adet limonun suyunu bu karışıma ekleyin. 1 demet ince ince doğradığınız dereotunu da ilave ederek bu karışımı blenderdan geçirin. Sosunuz artık hazır.

İlgili Haberler