Taciz mağduru Tuğçe Çelik: Hayatıma ilişkin güvence istiyorum

Taciz mağduru Tuğçe Çelik: Hayatıma ilişkin güvence istiyorum

Taciz mağduru ve sesini ‘ölmek istemiyorum' diyerek duyuran Tuğçe Çelik, olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kamuoyuna seslenen Çelik, “ Zanlı şuan tutuklandı ama yarın serbest bırakılabilir. Ben kendi hayatıma ilişkin güvence istiyorum” dedi.

Muğla'da 21 yaşındaki voleybol eğitmeni Tuğçe Çelik, sosyal medyadan yaklaşık iki yıldır 46 yaşındaki Nurettin Şeyhmusoğlu tarafından taciz edildiğini paylaşmıştı. Çelik'in "ölmek istemiyorum" isyanının ardından Şeyhmusoğlu gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak ceza evine gönderilmişti.


Egealternatif'ten Selçuk Arslan'ın özel haberine göre; Zanlının mahkemede verdiği mahkemede “Tuğçe’yi yolda gördüğümde gözlerimizle bakışıp sevişiyorduk, aşkımıza tek engel ailesiydi. Göreceksiniz ben cezaevinden çıktıktan sonra Tuğçe’yi gelinlikle emniyet müdürlüğüne götürüp haklı olduğumu göstereceğim” şeklindeki ifadesi ise kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı.


21 yaşındaki voleybol eğitmeni Tuğçe Çelik, bugün Avukat Azat Öztürk ve Avukat Yasemin Aydoğa ile birlikte olaya ilişkin basın açıklaması yaprak yaşadıklarını anlattı. Zanlıyı tanımadığını ve aralarında herhangi bir iletişimin söz konusu olmadığını belirten Çelik,  “Önceki gün sosyal medyadan konuya açıklık getirdim. Şimdi buradan ifade edeyim. Adam hayal dünyasında yaşıyor. Şahıs ile hiçbir şekilde aramızda hiçbir şey yaşanmamıştır. Oturduğum mahallede esnaftır. 10 yıldır mahallede esnaflık yapmaktadır. Göz aşinalığım vardır ayna mahallede olduğumuz için. İzmir’de okuyorum sadece tatilde ailemin yanına geliyorum. Yine tatil için geldiğim bir dönmede beni görüp babama benimle evlenmek istediğini beyan etmişti. Babam bu teklifi reddetmişti. İşte o günden beri mahalleli beni kızı gibi gördüğü için savunup adamın yüzüne bakmamıştır ve tepki göstermiştir. Zanlı bunu bir saplantı haline getirmiş ve sürekli tacizlerini sürdürmüştür. Sadece sosyal medyadan değil bakışlarıyla da tacizlerini sürdürüyordu. Son dönemlerde ciddi bir şekilde rahatsızlık duymaya başladım. Son olarak Pınar Gültekin olayından çok etkilendim ve yaşadıklarımı anlatmaya karar verdim” dedi.

Yaşadığı taciz olayı nedeniyle tedirgin olduğu ifade eden Çelik, “Zanlı şuan tutuklandı am yarın serbest bırakılabilir. Bu adam çıktıktan sonra tehlikesi devam edecek. Bu yüzden ben kendi hayatıma ilişkin güvence istiyorum. Sesim evet duyuldu ama ya duyulmasaydı benim gibi hatta daha kötüleriyle uğraşan binlerce kadın var bana yardım eli uzatıldı ve şuan kurtuldum. Bana uzanan el onlara da uzatılmalı paylaşımlarımdan sonra binlerce kadın başından geçenleri mesaj olarak tweet olarak bana attı bu konuda bir şey yapılmalı.” diye konuştu. Destek sunan herkese teşekkür eden Çelik, “ Öncelikle avukat azat Öztürk’e Simge Kocadon’a Bodrum Emniyet Müdürlüğü’ne ve yardım eli uzanan kurum kuruluş topluluk paylaşan yayan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Öztürk İstanbul sözleşmesine dikkat çekti!


Tuğçe Çelik’in Avukatı Azat Öztürk,  ise “Toplumda bir çok kadın arkadaşımız mağdur olmuştur. Tuğçe gibi kadın arkadaşlarımızın mağdur olmaması adına buna devlet güvenceli altın alınmalı. Bunun kanunu güvencesi 6284 sayılı kanun ve İstanbul sözleşmesidir. Bu hususların dikkate alınması lazım” ifadelerini kullandı. 

Aydoğar: Geç kalmış eşitliği sağlayabiliriz


Avukat Yasemin Aydoğar ise daha önce yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekti.  Yaşanan olay nedeniyle üzüldüklerini belirten Aydoğar, “Genç kadınların kardeşimizin başına gelen olaydan dolayı utanç ve üzüntü duyuyorum. Çünkü biz kadınlar birbirimize bağlıyız. Birimiz zulüme uğradığında diğerimizinde canı acıyor, hepimizin ortak acısı oluyor. Acı çekiyoruz ve kimse duymuyor. Ülkemizin geldiği bu vahim durumda artık başka Pınar Gültekinlerin, Emine Bulutların, Özgecan Aslanların olmaması için yetkililerden somut ve hızlı adımlar bekliyoruz. Çünkü hiçbir kadın cenneti bulmak için erkeğin cehennemine katlanmak zorunda değildir” dedi.


Yasaların caydırıcı olması gerektiğinin altını çizen Aydoğar, “Son olarak bir hukukçu olarak şunu söyleyebilirim ki, yasaların caydırıcı ve uygulanabilir olması, şiddet vakalarında indirim oranının kaldırılması bizlere daha güçlü hukuk mücadelesi sunabilir. Eğitim ve yasalar ile bu durumu çözebilir, geç kalmış eşitliği sağlayabiliriz” diye konuştu.

Tacizcinin Korona Testi Pozitif Çıktı!
 

Öte yandan Avukatların verdiği bilgilere göre yıldır 46 yaşındaki Nurettin Şeyhmusoğlu’nun korona testi pozitif çıktı. Bundan dolayı zanlı gözetim altında tutulacak. Devamında da tutukluk hakli için adli şartlar ve sağlık koşulları elverirse cezaevine sevk edilecektir. Tutukluluk sürecinin bitiminden sonra da bu akli melekelerine ilişkin de Manisa’ya ya da herhangi bir psikiyatri servislere sevk edilecektir.