Taksicilere hayali tablet satılıyor

Taksicilere hayali tablet satılıyor

Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Pala: Taksicilere hayali tablet satılıyor

İzmir'de Can Radyo 'da Gökhan Kafalı 'nın Sunduğu Ege'nin Gündemi Programının Konuğu Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala oldu.

Pala, pandemi sürecinde taksici esnafının yaşadığı sıkıntılara değinirken taksilere takılacak olan tabletlerin parası alındığı halde hala takılmamasına tepki gösterdi.

Programdan satır başları şöyle...


Pandemi sürecinde taksici esnafının yaşadığı sorunları anlatan Pala,''Birçok arkadaşımız çalışamadı, evine ekmek götüremedi. Tek çift olayı vardı. Çok zor günler geçirdi ve taksici esnafı bu süreci çok zor atlattı. Yavaş yavaş normalleşme sürecine giriyoruz. Umuyorum ki daha iyi olacak. ''ifadelerini kullandı.

Taksicinin başına bir olay gelirse bunun suçlusu odadır


Tablet için 620 taksiciden para alındığını ve  yarısından çoğuna tablet takılmadığını dile getiren Pala:''Bunun nedeni de ellerinde cihaz yok. Bu durum 2019 yılına dayanan bir konu ve bu konunun pandemiyle alakası yok . Burada taksiciye hayali cihaz satılıyor. Buna rağmen taksiciler odası tarafından uygunluk belgesi veriyor. Taksiciler bu belgeyle belediyeden ruhsat alıyor. Takılmayan cihazı varmış gibi gösterip belediyeden hat ruhsatı alıyorlar. Belediyemizi de tövmet altında bırakıyor. Bizim esnafımız da susuyor, sesini çıkarmıyor. Bu cihaza bağlı bir acil durum butonu var ama cihaz takılmadığı için bu buton çalışmıyor. Taksicinin başına bir olay gelirse bunun suçlusu odadır.'' diye konuştu.


Sesimizi buradan duyurmak istiyoruz


Pala:''Bunun belgesini oda veremez çünkü bir mühendisi yok. Bu cihaz takıldı mı, takılmadı mı, doğru bir şekilde çalışıyor mu diye kontrol edilmesi gerekiyor. Ancak biz bunu belediyeye anlatamıyoruz. Tunç Soyer'e de ulaşamıyoruz. Sesimizi buradan duyurmak istiyoruz.

Bu firma taksimetre ayar parası ne kadar alacak bilmiyoruz. İstanbul'da bu ayar parası için bin lira aldılar. Bu ayarı yapan başka bir firma yok. Mecbur ne kadar isterse vermek zorundayız.  Data bedeli ne kadar ödeyeceğiz? Komisyon bedeli ne kadar olacak? Bunları sormuyoruz. Bunu da açıklamıyorlar. Açıklarlarsa taksiciler Celil Başkana isyan edecek. Tableti takarken 2000 lira verdik, şimdi taksici esnafı bu ekonomide taksimetre ayarı için her yıl bin lira nasıl verecek. Celil Başkanın anlaştığı firmanın cebinde esnafın 3 trilyon parası var.'' dedi.