TRT sanatçısı evinde ölü bulundu

TRT sanatçısı evinde ölü bulundu

Türk sanat müziğinin sevilen isimlerinden TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Koray Safkan vefat etti. Acı haberi meslektaşı ses sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu.

Türk sanat müziği sanatçısı ve yazar Onur Akay, meslektaşı Koray Safkan’ın evinde ölü bulunduğunu duyurdu.

KALP KRİZİ Mİ GEÇİRDİ?

Akay açıklamasında 'Acı haberler üst üste geliyor. Bekir Sıdkı Sezgin ekolünün temsilcilerinden ve Türk mûsıkîsinde son dönemin önemli seslerinden Koray Safkan’ı, maalesef bugün 1 Ekim 2020 Perşembe günü kaybettik. Kalp ve böbrek rahatsızlığı olan Safkan'ın, son zamanlarda şekeri çok yükselmişti ve tedavi görmüştü. Ancak bugün akşam üstü yalnız yaşayan Koray Safkan, evinin banyosunda ölü bulundu. Kalbinde stend olan sanatçımızın kalp krizinden vefat ettiği tahmin ediliyor.

Sanatçımız, vasiyeti üzerine Cumartesi günü Maltepe Başıbüyük Mezarlığı'nda yer alan babasının mezarına defnedilecek. TRT İstanbul Radyosu’nda görev yapan Safkan, bir gece beni dinlemeye gelmişti ve kendi ile sahnede düet yapmıştık. Rahatsızlığı nedeni ile erken yaşta mûsıkî çalışmalarından çekilen ve uzun süredir tedavi gördüğünü öğrendiğim değerli sanatçımıza Allah’tan rahmet, ailesine, TRT ve Türk müziği camiasına da sabır ve başsağlığı dilerim.' ifadelerini kullandı.

Koray Safkan kimdir?

13 Mart 1965 yılında dünyaya gelen Koray Safkan, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk müziği hocalarından faydalandı. TRT İstanbul Radyosu’nda görev yapan Safkan, uzun yıllar TRT radyolarında ve ekranlarında yorumladığı eserlerle, geniş kitlelerin beğenisini kazandı.