Ünlü Türk Youtuber organ taciri çıktı!

Ünlü Türk Youtuber organ taciri çıktı!

Bakımını üstlendiği sincaplarla çektiği videolarla ünlenen Youtuber Tayfun Demir'in 44 ayrı suçtan arandığı ve ceza almamak için sahte belgelerle kendisini ölmüş gösterdiği ortaya çıktı. Hakkında kesinleşmiş hapis kararı bulunan Demir, Muğla'da yakalandı. Tayfun Demir, "Sincap Alf'in babası" olarak kendisini tanıtıyor ve televizyonlara çıkıyordu.

435 bin aboneye sahip Youtuber Tayfun Demir beslediği sincaplarla tanınıyor. Karamel, Alf ve Bonibon adını verdiği üç sincabıyla çektiği videoları paylaşan Demir, yabani hayvanlar için kurulan kapana sıkışarak kollarını kaybeden sincabı sahiplenmesiyle beğeni kazanmıştı. Ancak hakkında ortaya çıkan gerçekler herkesi şoke etti.

DOLANDIRICILIK, ORGAN KAÇAKÇILIĞI, SAHTECİLİK

Aykırı'dan Yağmur Dinç'in haberine göre; Asıl mesleği bilgisayar mühendisliği olan Tayfun Demir kendisini  "hayvansever" olarak tanıtıyordu. Demir'in; dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik, organ satışı gibi 44 ayrı suçtan arandığı ortaya çıktı. 2007 yılında sahte belgelerle kendini öldü göstererek nüfustan kaydını sildiren Demir’in hakkında  52 yıl 4 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi.

Düzenlediği sahte evraklara göre 2007 yılında öldüğü varsayılan Tayfun Demir'in aynı isimle paylaştığı videolar ve canlı yayınlar emniyet güçlerinin radarına takıldı. Çektiği videolardaki mekanların ve sosyal medya hesaplarının inceleme altına alınmasından sonra gerçekler ortaya çıktı.

Arandığı suçlardan ve hakkındaki hapis cezasından kaçmak amacıyla kendisini ölmüş gösteren Tayfun Demir'in sahte kimlik kullandığı öğrenildi.Muğla’nın Menteşe ilçesi kırsal Gazeller Mahallesi’nde yaşadığı tespit edilen Youtuber tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ORGAN TİCARETİ!

Tayfun Demir'in ceza aldığı suçlardan en büyüğü ise organ kaçakçılığı olarak kayıtlara geçmiş. Demir, geçmiş yıllarda organ nakli bekleyenlere yasa dışı yollardan temin ettiği insan organlarını sattı. Tüm bu suçları ortaya çıkan Demir, kendisine öldü süsü vererek sahte belgelerle başkasının yerine geçti. Yeni isim ve kimliğiyle filmlere taş çıkartan bir hayata başlayan Demir, kendisini "hayvansever" olarak tanıtarak büyük bir şöhrete sahip olmuştu.

YARIM MİLYON TAKİPÇİ

"Sincap Alp'in babası" olarak Youtube üzerinden şöhrete kavuşan Tayfun Demir, kesinleşmiş hapis cezasına rağmen videolar çekiyor, televizyon programlarına katılıyordu. 

Kısa sürede yarım milyona yakın takipçiye ulaşan Demir'in videoaları bugüne kadar on milyonlarca kez izlendi. Sincap Alf ile başlayan video çekimlerine Muğla'da müstakil ev yaptırarak devam eden Demir, onlarca hayvan bakıyordu. 

Demir'in tutuklanmasının ardından hayvanların akıbetinin ne olacağına ilişkin şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Tayfun Demir'in kullandığı sahte kimliklerden bazıları

KİM MİLYONER OLMAK İSTER'E BİLE KATILMIŞ
Birçok suçtan aranan Tayfun Demir'in, ATV'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster isimli yarışma programına katıldığı ortaya çıktı. Demir'i programda "Dünyada sincaba kol protezi takan ilk kişi" olarak tanıtılığı görülürken, yarışmadan bin liralık ödülle ayrıldı.