Uzman öğretmenlik sınavı başvuruları başladı! Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı için başvurular nasıl yapılır?

Uzman öğretmenlik sınavı başvuruları başladı! Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı için başvurular nasıl yapılır?

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı için Milli Eğitim Bakanlığı başvuruları almaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığın resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, https://basvuru.meb.gov.tr adresi üzerinden 3 Ekim’e kadar başvuru yapabilecek.

ogretmen-1.webp

UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

MEB'in yayımladığı takvime göre uzman öğretmenlik sınavı için başvurular 26 Eylül-03 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılabilecek.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı başvuruları elektronik ortamda https://basvuru.meb.gov.tr/ üzerinden alınacak olup bu durumda olanların şartları taşıyıp taşımadıkları, kadrolarının bulunduğu illerde oluşturulan il değerlendirme komisyonunca değerlendirilecek.

uzman-ogretmen-nasil-olunur-uzman-ogretmen-olma-sartlari-nelerdir.jpg

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVININ TARİHİ NE ZAMAN?

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı 19 Kasım 2022'de yapılacak. Sınav sonuçlarının açıklanma tarihi ise 12 Aralık 2022.

Sınavlarda adaylara çoktan seçmeli 100 sorudan oluşan bir test uygulanacak. Bu sınavlarda 100 puan üzerinden 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Uzman öğretmenlik sınavı için başvuru yapacak adaylarda, yazılı sınav başvuru tarihinin son günü itibarıyla aday öğretmenlik dahil öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunmak, öğretmen olarak görev yapıyor olmak, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmamak, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yönelik hazırlanan en az 180 saatlik Uzman Öğretmenlik Eğitim Programı’nı ve uzman öğretmenlik mesleki gelişim çalışmalarını tamamlamış olmak şartları aranacak.

uzman-ogretmenlik-sinavi-neden-yapiliyor-uzman-ogretmen-kadrosu-ve-sayisi-tbm-gundeminde.jpg

Başöğretmenlik için ise yazılı sınav başvuru tarihinin son günü itibarıyla uzman öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunan, uzman öğretmen olarak görev yapan, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmayan, uzman öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yönelik hazırlanan en az 240 saatlik Başöğretmenlik Eğitim Programı’nı ve başöğretmenlik mesleki gelişim çalışmalarını tamamlayan adaylar başvuru yapabilecek.