'Vuruldum' diye polisi aradı ama bulunduğunda ölmüştü

'Vuruldum' diye polisi aradı ama bulunduğunda ölmüştü

Tokat'ta hayvancılık ile uğraşan 49 yaşındaki İbrahim Soydan, koyunlarını otlattığı kayalık alanda silahlı saldırıya uğradı. Polisi arayarak yardım isteyen Soydan'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Kent merkezinde hayvancılıkla uğraşan evli ve 4 çocuk babası İbrahim Soydan sabah saat 08.00 sıralarında koyunlarını otlatmak için evden ayrıldı. Saat 10.30'da ise 155 Polis İmdat hattını arayan Soydan, vurulduğunu belirterek yardım istedi. Ardından telefon kapandı. 

Polis ekipleri İbrahim Soydan'ın telefonunun en son sinyal verdiği yeri baz istasyonları vasıtasıyla tespit etmek için çalışma başlattı. Soydan'a ait telefonun en son çevre yolu, Bedestenlioğlu ve Erenler mevkiine yakın bir noktada sinyal verdiği belirlendi. Bunun üzerine bölgede yaya olarak arama çalışması başlatıldı. 
Polisin yaptığı 2 saatlik arama sonrası İbrahim Soydan'ın otlattığı koyunlar Bedestenlioğlu Derbent Mahallesinde buldu. Koyunların bulunduğu bölgeye yakın kayalık alanda ise Soydan'ın cansız bedenine ulaşıldı. Af tüfeği ile vurularak öldürüldüğü belirlenen Soydan'ın cansız bedeni yapılan incelemelerin ardından otopsi için Tokat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis ekipleri Soydan'ın vuran kişi ya da kişileri tespit etmek için çalışma başlattı. Olayla ilgili şüpheli 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.