Yine toplu karantina: Bu kez Çanakkale'deki 7 köyde

Yine toplu karantina: Bu kez Çanakkale'deki 7 köyde

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Ağaköy, Bozlar, Çelikgürü, Danişment, Yeniçiftlik, Kemer ve Kozçeşme köyleri 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Biga İlçesi Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Biga Kaymakamı Mustafa Can başkanlığında toplanarak, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında vaka sayılarında artış görülen Ağaköy, Bozlar, Çelikgürü, Danişment, Yeniçiftlik, Kemer ve Kozçeşme köylerinde alınması gereken tedbirleri kararlaştırıldı. Kurul, Ağaköy, Bozlar, Çelikgürü, Danişment, Yeniçiftlik, Kemer ve Kozçeşme köylerinde saptanan koronovirüs (Covid-19) vakalarının yayılımını engellemek ve toplum sağlığını korumak amacıyla, 24 Kasım tarihinden itibaren 14 gün süreyle sözkonusu köyleri karantinaya aldı. Bu kapsamda 7 köye giriş ve çıkışlar bazı durumlar dışında yasaklandı.


Kısıtlama getirilen köylerde, ibadethanelerde koronavirüs bulaşma riski artışı öngörüldüğü için; toplu olarak ibadet edilmesi geçici olarak ertelendi. Cenaze defin işlemlerinin mümkün olduğunca kalabalık ortamlar oluşturulmadan yerine getirilmesi ve taziye ziyaretlerinin toplu bir şekilde yapılmaması hususunda vatandaşların bilgilendirilmesine karar verildi.

 


 
Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası kesileceği, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı bildirildi.