Yks iptal mi oldu? Yks soruları çalındı mı? İşte tüm detaylar!

Yks iptal mi oldu? Yks soruları çalındı mı? İşte tüm detaylar!

2023 YKS'nin iptal edilip edilmeyeceği gündem oldu. "Yks iptal mi?", "Yks soruları çalındı mı?" soruları en çok aratılan sorular oldu.

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ile 3 milyon 527 bin 463 aday üniversiteye girmek için ter döktü. 

Ancak Ysk sorularının çalındığına dair iddialar aday öğrencileri şüpheye düşürdü. Sınav öncesinden hazırlık yapıldığı ve şifreli konuşmalar ile soruların çalındığına dair ortaya atılan iddialar kafa karışıklığına yol açarken birçok kullanıcı da internet aramalarında "Yks iptal mi?", "Yks soruları çalındı mı?" sorularına yanıt aradı.

YKS SORULARI ÇALINIP, SATILDI MI?

Dark Web denilen internetin kara deliği ve yasa dışı olayların yaşandığı ifade edilen yerde, Agora Market isimli kullanıcının 2023 YKS sorularını 7 dolardan sattığı öne sürüldü. TYT sorularının 3 bin dolardan AYT sorularının ise 4 bin dolardan satıldığı iddia edildi.

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA YOK

 

YKS sorularının çalınıp satıldığına dair iddialar sosyal medyada dolaşırken henüz konuya dair YKS'de herhangi bir sorunun iptal edildiğinde dair ya da soruların ele geçirildiğine dair ÖSYM'den resmi bir açıklama gelmedi.

YKS'DE SORU İPTAL EDİLİRSE NE OLUR?

MADDE 66- 6114 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin; Maddenin yasalaşması halinde, iptaline karar verilen soruların herkes için doğru kabul edilmesi uygulaması terk edilecek, iptal edilen sorular değerlendirme dışında bırakılarak, geçerli soruların puan değeri yeniden belirlenecektir.