Yüksekova'dan 35 kedi Bitlis'e getirildi

Yüksekova'dan 35 kedi Bitlis'e getirildi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonların tamamlanmasının ardından başlatılan arama, tarama çalışmaları devam ederken, operasyonlar öncesi cadde ve sokaklarda bulunan kedilere ise Hayvan Hakları Federasyonu Bitlis İl Temsilciliği sahip çıktı. 35 kedi Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde koruma altına alındı.

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve ilçede yuvalanan PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan, ‘Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu’, 20 Nisan’da tamamlanmasından sonra güvenlik güçleri cadde, sokak ve mahalle aralarda arama tarama çalışmalarına başladı. Halen yoğun çalışmaların sürdüğü ilçe boşaltılmadan önce bazı başı boş kalan kedilere ise hayvan severler sahip çıktı.

Cadde ve sokaklardan toplanan 35 kedi Bitlis’in Tatvan ilçesi’ne getirilerek Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Bitlis İl Temsilciliği’ne teslim edildi. Veterinerler tarafından gerekli kontrolleri yapılıp kedievine bırakılan kediler güvenlik bir ortamda yaşamlarını sürdürürken, Hayvan Hakları Derneği Bitlis Temsilcisi Dr. Damla Şahin, sokaklarda çok fazla yardıma muhtaç can olduğunu belirterek, zor durumda kalan hayvanlara yardım eli uzatılmasını gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde operasyonlar başlatılmadan önce bir gönüllümüz tarafından toplanan 35 kedi Van’da bir süre kaldıktan sonra gönüllümüzün evden atılması sonucunda Bitlis’e getirdik. Orman ve Su İşleri Müdürlüğümüzün de destekleri ile rehabilitasyon merkezimize getirilen kedilerimizin bakımları ve sağlık kontrolleri yapıldı. Şu anda nörolojik problemi olan br kedimiz ve gözlerinde problemleri olan kedilerimiz var. Bunların da bakımları yapıldı. Şu anda kedilerimizin durumları gayet iyi. kendilerini sahiplenecek birilerini bekliyorlar” dedi.

“BÖLGENİN TEK REHABİLİTASYON MERKEZİYİZ”
HAYTAP Bitlis Temsilcisi Şahin, bölgenin tek rehabilitasyon merkezi olduğunu, bu nedenle bölgedeki çeşitli hayvanların rehabilte edilmesi için merkeze gönderildiğini de belirterek “Çevre illerden yaralı hayvanlar merkezimize getiriliyor. Bunlar sadece kedi köpek değil, yaralı kartal, baykuş da, tavşan da geliyor. Bugün itibariye yine Yüksekova’dan kediler merkezimize getirilyor. Sokaklarda ve bakımevlerinde çok sayıda yardıma muhtaç canlar var. Bu yüzden diyoruz k, ‘satın almayın sahiplenin’ diyoruz. bu hayvanlarımız cins hayvan olarak nitelendirilen hayvanlardan bir farkı yok. Hepsi sağlıklı ve bakımlıdır. o yüzden hayvan sahiplenmek istiyorlarsa hayvan bakımevlerini ziyaret etsinler” dedi.