Yumurta kaynatırken suya ekleyin! Çatlamıyor ve kabuğu fıstık gibi soyuluyor

Yumurta kaynatırken suya ekleyin! Çatlamıyor ve kabuğu fıstık gibi soyuluyor

Haşlanmış yumurta yaparken kabuğunun fıstık gibi soyulmasını istiyorsanız aşçıların bu sırlarından faydalanmalısınız

Yumurta haşlarken birçok kişi yumurtanın çatlamasından rahatsızlık duyar. Çoğu zaman yumurtanın kabuğunu soymak da bir çiledir.

 

Ulusalpost.com'da yer alan bir içerikte; Haşlanmış yumurta yaparken bilinmesi gerekenler tek tek paylaşıldı. İşte yumurta haşlarken  çatlamasını önleyen limonlu tüyo

Haşlanmış yumurta en faydalı besinlerden biridir. Bir çok uzmanda haşlanmış yumurtanın faydalarından bahsetmektedir.

Haşlanmış yumurta en besleyici ve en ucuz proteinlerden biridir. Haşlanmış yumurtanın göz içinde faydalı olduğu belirtilmektedir.

Ayrıca tok tuttuğu içinde haşlanmış yumurta kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

Haşlanmış yumurtanın özellikle içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayı içerisinde sahurda bolca tüketilmesi gerekmektedir.

Kas ve kemik gelişimine de faydası bulunan haşlanmış yumurta aynı zamanda da beyne iyi gelmektedir. Hafıza için de etkili olan haşlanmış yumurtayla ilgili herkesin bilmesi gereken küçük bir tüyo daha var.

HAŞLARKEN BİLMENİZ GEREKEN SIR

Yumurtayı haşlarken mutlaka haşlama suyunun içerisine iki damla limon damlatın. Bu  şekilde yumurtanız haşlandıktan sonra çok daha iyi soyulabilecektir.

TUZ DA İŞE YARIYOR

Ayrıca haşlanmış yumurta yaparken haşlama suyuna tuz eklemekte işe yaramaktadır. 

SİRKE DE ETKİLİ

Limon yoksa bir tatlı kaşığı elma sirkesi de ekleyebilirsiniz. Sirke de yumurtanın hem iyi haşlanmasını sağlayacaktır. Hem de yumurtanın kabuğunun çokça hızlı soyulmasına yardımcı olacaktır.

Haşlanmış yumurta yaparken yumurtanızın çatlamaması veya patlamaması için bu küçük mutfak sırlarından mutlaka yararlanın. Yumurtanızı israf etmek istemiyorsanız eğer bu bilgiler ışığında yumurtanızı haşlayabilirsiniz. 

İlgili Haberler