Yüz yüze eğitimle ilgili velilere 'sorumluluk belgesi' imzalatılmış

Yüz yüze eğitimle ilgili velilere 'sorumluluk belgesi' imzalatılmış

Türkiye koronavirüsle mücadele ederken yüz yüze eğitimde tedbirlerin yeterli olup olmadığı tartışma yarattı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) talimatıyla, iki gün önce tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde kademeli olarak yüz yüze eğitime başlandı. Düşük ve orta riskli illerde bulunan ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim gerçekleştirileceği açıklandı.

Cumhuriyet'ten Furkan Karabay'ın haberine göre, okullardaki önlemlerin yeterli olup olmayacağı tartışma yaratırken, bazı okullarda velilere, çocuklarının virüse yakalanması durumunda sorumluluğun kendilerinde olduğuna yönelik belge imzalatıldığı ortaya çıktı.
 
Adana’nın Ceyhan ilçesindeki 5 Ocak İlkokul’unda velilere imzalatılan belgede, “Çocuğumun okulda karşılaşabileceği kaza, salgın hastalık vb. riskleri ile bu nedenelerden dolayı kendisine yapılabilecek tıbbi müdahalelerin sonuçları ve sorumluluğu tarafıma ait olup, bu sorumluluğu kabul edeceğimi taahhüt ederim” ifadelerinin yer aldığı görüldü.

yuz.jpg
Konuyla ilgili Cumhuriyet’e açıklamada bulunana CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Milli Eğitim Bakanlığı v e Sağlık Bakanlığı derhal bunun cevabını vermelidir” dedi. Sümer, “Sorumluluğu çocuklarımıza ve ailelere yükleyen herkese yazıklar olsun” dedi. Sümer, söz konusu belgenin Urfa’da da bazı okullarda imzalatıldığına dair şikayetlerin geldiğini konudan Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumlu olduğunu belirtti.