Yüzlerce açıköğretimcinin sınavı iptal edilecek

Yüzlerce açıköğretimcinin sınavı iptal edilecek

Geçtiğimiz hafta sonunda binlerce öğrenci Anadolu Üniversitesi'nin Açıköğretim Fakültesi için vize sınavlarına girmişti. Ancak konu ile ilgili çok kritik bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada yüzlerce öğrencinin sınavının iptal edileceği bildirildi.

Koronavirüs nedeniyle Anadolu Üniversitesi AÖF 12 - 13 - 14 Aralık tarihleri arasında vize sınavlarını online olarak gerçekleştirmişti. Ancak yapılan açıklamada yüzlerce öğrencinin kopya çektiği tespit edildi. Yapılan açıklamada bu öğrencilerin sınavlarının iptal edileceği vurgulandı.

Koronavirüs nedeniyle, tedbir amaçlı hem vize hem de final sınavlarını online olarak yapma kararı alan AÖF, bu hafta sonu yapılan vize sınavlarında yüzlerce öğrencinin kopya çektiğini duyurdu. Öğrencilere yapılan son dakika açıklamasında çeşitli platformlar üzerinden sınav kurallarının iptal edildiği ve bu durum kapsamında tespit edilen öğrencilerin sınavlarının iptal edileceği duyuruldu.

Konu ile ilgili AÖF tarafından yapılan açıklamada, sanal ortam üzerinden kopya çektiği tespit edilen 892 öğrencinin sınavının iptal edildiği, ve diğer öğrenciler hakkında değerlendirmelerin devam ettiği, "892 öğrencinin ilgili dersi geçersiz sayılmış olup sınava giren öğrencilerimiz hakkında değerlendirmeler devam etmektedir" şeklinde ifade edildi.

Online sınavda kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin sınavları iptal edilecek. Bu durum ise sınav sonuçlarının açıklanmasıyla belli olacağı vurgulandı.