Ziya Selçuk açıkladı: Okullar eğitime hazırlandı mı? Müfredat değişecek mi?

Ziya Selçuk açıkladı: Okullar eğitime hazırlandı mı? Müfredat değişecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların yüz yüze eğitime hazır olup olmadığına ilişkin soruya "Bütün okulların risk incelemesi yapıldı. Bütün okullarda dezenfektan ve temizlik malzemeleri depolandığı öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı televizyon programında yüz yüze eğitime ilgili açıklamalar yaptı.

 

Selçuk'un söylemleri şöyle:

"Açılacak okulların öğretmenleri aşılamada öncelikli olacak. Öğretmenlerin aşama aşama tamamının aşılanması hedefleniyor. Bütün okulların risk incelemesi yapıldı. Bütün okullarda dezenfektan ve temizlik malzemeleri depolandı. Okulların tamamına yakını temiz sertifikası aldı.

Okullardaki tedbirler okula özgü düzenleniyor. Yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve COVID kurulumuz her okuldaki önlemleri belirliyorlar. İllerin durumuna göre yetkililer karar verebilecek. Bazı iller var ki birkaç kişi dışında vaka yok. ‘Biz niye açılmıyoruz’ diye soruyorlar. İldeki yetkililer kapatma veya tamamen açma konusunda karar alabilecek.  Verilere göre kontrollü gidiyoruz. Vaka sayısı kriterlerine bakarak karar vereceğiz.


Bütün derslerimiz için üç TV kanalımız var. Dersler için 10 bin video çekildi. Öğrencilerin tüm faaliyetlerini takip ediyoruz. EBA’ya erişemeyen öğrencileri de sürekli takip ediyoruz. EBA’ya ulaşamayanlara bilgisayar sağlamak görevimiz. Bir dersi yüz yüze anlatırsanız 40 dakikada zor bitirirsiniz, TV karşısında 10 dakikada bitirebilirsiniz. Uzaktan eğitim için öğretmenlerimiz sürece hazırlandı. Özel eğitimler aldırdık. Hazırladığımız derslerde de, sınavlarda da bunlara dikkat edeceğiz."