Ziya Selçuk'tan yeni yılda öğretmen atamalarına ilişkin açıklama

Ziya Selçuk'tan yeni yılda öğretmen atamalarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni yılda yapılması beklenen öğretmen atamalarıyla ilgili "Milli Eğitim Bakanlığı, en yüksek kadroyu alıyor her zaman. Yine en yüksek kadroyu alma konusunda elbette hedefimiz var" ifadesinde bulundu.

Binlerce öğretmen adayı 2021 yılında yapılması beklenen öğretmen atamalarıyla ilgili son dakika açıklamaları yakından takip etmekte.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Bakan Ziya Selçuk, MEB'in bakanlıklar arasında en yüksek kadroyu aldıklarına dikkati çekti ve yeni yıldaki öğretmen atamalarına ilişkin şöyle dedi:

"Bu bütçe, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hangi bakanlığa ne kadar kadro verilebileceğine ilişkin bir genel değerlendirme yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, en yüksek kadroyu alıyor her zaman. Yine en yüksek kadroyu alma konusunda elbette hedefimiz var fakat bütçe yeni belirlendi. Bütçenin imkanlarının çalışılıp bir öngörüde bulunulması ve mesela geçen sene salgından kaynaklanan yeni kadro ihtiyacı bir yıl öncesinden öngörülemediği için bambaşka tedbirler alındı kadro önceliklerinde. Bizim mevcut durumumuzu ortaya koyup sağlık, emniyet, güvenlik gibi diğer alanların da personel ihtiyaçları var, tabii ki onlarla birlikte değerlendirip eğitimde alabileceğimiz en yüksek kadroyu almakla ilgili çalışmalarımız elbette devam ediyor. Bu konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla müzakereler var. Bütçenin çalışmalarının ilerlemesi süreci netleştiğinde bunu tabii ki kamuoyu ile paylaşacağız."