Abdullah Ağırkan

Abdullah Ağırkan

Hangi İslam?

Bir insanın şöhretine ve görünüşüne aldanma namaz ve niyazına bakma aklına ve doğruluğuna bak.

Hz. Ömer

Geleneksel İslam inancında temel mesele “ adalettir ve bu adalet tüm herkese eşit dağıtılmakla mükelleftir.”

Hz. Ali’ye sorulur; devletin dini var mı?

Cevap vermiş; Var, devletin dini adalettir… Adaleti olmayan devlet zaten dinsizdir!

İslam’ın iki temel taşı olan Hz. Ali ve Hz Ömer’in adalet, ahlak noktasında bakış açıları son derece anlaşılır değil mi?

Eğer öyle ise! Günümüz Müslümanlar gerçektende hangi dine tabi?

Zira Hz. Ali ve Hz Ömer’in anlattıkları din, yaydıkları inanç sistemi bu günün yozlaşmış sistemlerde, toplumlarda bir zerre taşıyor mu?

Sahi körfez krallıkları, şehlikleri ve demokrasi, yarı demokrasi ile yönetilen Müslümanlar ne kadar adaletin merkezi, sömürü, savaş, yıkım, açlık, bilime sırt çevirme ve daha pek çok şey…

Şatafat, yukarıdan bakma, zenginlikte çılgınlık düzeyi ve devletin malı ile zengin olan haramilerin sistemi…

Peki, bu mu İslam sahiden?

Bir adam Peygamber'e geldi. O'nun karşısında durunca adam korkudan titremeğe başladı. Bunun üzerine Resulullah "Korkma rahat ol. Ben kral değilim. Ben ancak Kureyşli kuru et yiyen bir kadının oğluyum." dedi.

Heysemî, Mecmau'z-Zevaid, IX/20.

Bir tarafta Peygamber'in tevazusu, diğer tarafta şatafata dalmış, haram, helal, adalete kulağının kapatmış bir İslam toplumu. Son otuz yıldır İslam coğrafyasında yaşanan yıkım, çöküş neyin alameti?

Bakınız İslam’ın ana kaynağından küçük yansıma!

“Ey insanlar! Geçmiş milletlerin ne yüzden yollarını sapıttığını biliyor musunuz? Onlar içlerinden itibarlı ve zengin olanlar bir şey çalsa onu bırakırlar, zayıf biri bir şey çalarsa onu cezalandırırlardı. Allah’a yemin ederim ki, böylesine adi bir işi Mahzum kabilesinin Fatıma’sı değil de kızım Fatıma yapmış olsa idi, muhakkak onun da elini keserdim."

Adalet tezine bunca sıkı bağlar kuran bir inanç sistemi ve bu inanç sistemine tabi olduğunu söyleyen adaletsiz insanlar topluluğu. Müslümanların kalbinde gerçektende adalet terzisi olmazsa dinde olmaz. Kendi sömürü sistemlerine kılıf için İslam’ın bayrak edinilmesi ve bu bayrağı adalet için değil, baskı, şiddet, sömürü için sallayanlar…

İslam’ın temsilcileri olmaz…

Onlar şüphesiz şeytanının yoldaşlarıdır.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar