#Foxtvhaddinibil

Her gün birilerine Twitter üzerinden had bildirmek moda oldu. Özellikle bazı insanların bunu bir tür meslek haline getirdiğini söylemek sanırım abartılı olmaz.

Son olarak FOX TV’de yayınlanan bir eğlence programı (Maske Kimsin Sen) üzerinden ‘had bildiriciler’ çıkmış meydana. Birileri yine büyük oyunu görmüş

E kafalar zehir tabii!

Maske-müzik-dans denklemi anında çözülmüş… Programda şeytani ritüel yapıldığını söyleyen de var; pagan ayini olduğunu söyleyen de. Amaç belli, ‘toplumu içten çökertmek’!

Yapımcılar gece gündüz çabalasa bu kadar iyi reklam yapamazdı. Merak ettim, ben de baktım. Kolbastı oynayan ağacı görene kadar siyonizmin ipuçlarını aradım.

Ama en çok çocuklar üzerinden tepki gösterenleri anlamaya çalıştım. Zira yoğunlukla çocuklara yönelik tehlikelere dikkat çekilmiş tepkilerde.

Çocukların hipnoz edildiğini söyleyenler, korktuklarını ifade edenler, programın çocukların bilinçaltında geri döndürülemez hasarlara neden olduğunu savunanlar…

Ülkede herkes pedagog maşallah…

Merak ediyorum… Acaba akşam kuşağında yer alan ve basit bir kumanda hamlesiyle geçilebilecek bir programa çocukları üzerinden bu denli tepki gösterenler, gündüz kuşağında üstelik çizgi film kanallarında yayınlanan içeriklere merak edip hiç bakıyor mu?

Ya da örneğin çocukların kimi denetimsiz okullarda hangi tür içeriklere maruz kaldığından haberleri var mı?

Ellerine tablet ya da telefon tutuşturulup bir köşede susturulan çocukların, dijital dünyadan giderek daha yoğun biçimde aldığı hasarı ne zaman enine boyuna oturup tartışırız muamma.

Özellikle sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı olan bölgelerde görev yapan ilkokul öğretmenleriyle bir konuşmanızı tavsiye ederim. Ben sık sık konuşuyorum ancak oradan edindiğim izlenimler başka bir yazının konusu. Zira bu yazıda heba edilemeyecek kadar önemli…

Ama şunun altını kalın çizgilerle çizelim…

Kültürel ve ahlaki kodlarımız, bazı ‘had bildiricilerin’ sandığının aksine tam da çocuklara ‘uygun’ görülen kimi içeriklerle aşındırılıyor. Daha da acısı çocuklar bu içeriklere çoğunlukla kendi doğal ortamlarında maruz kalıyor.

Ne yazık ki klavye başından had bildirmek mevcut sorunları çözmeye yetmiyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar