Elif Doğan Şentürk

Elif Doğan Şentürk

AKP meydanları dolduramıyor!

16 Nisan referandum sürecini bir hatırlayalım. Devletin tüm olanakları AKP için kullanılmıştı. Medya organlarını zaten söyleme gerek yok! 
Resmi plakalı araçlar adeta AKP’ye tahsis edilmişti. Bunlar elbette raporlara da yansıdı. AGİT Raporunda “Referandum eşit koşullarda yapılmadı, YSK şeffaf davranmadı” denilmişti.
Şimdi de benzer süreci yaşıyoruz. AGİT gözlemci heyeti Türkiye’ye geldi. 24 Haziran seçimlerine yönelik kaygılarını belirtmek için YSK’ya gitti ancak YSK Başkanı ve 6 üye görüşmeye katılmamış! E tabi bu YSK’nın şeffaflıktan kaçtığı olarak yorumlanıyor.
Bu arada RTÜK’ün CHP’li 2 üyesi YSK’ya TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in görevden alınması için başvurdu.
Bizim vergilerimizle ayakta duran TRT, Cumhur İttifakı ve Erdoğan’a 67 saat 58 dakika süre verirken CHP ve İnce’ye 6 saat 43 dakika vermiş. İyi Parti ve Akşener’e 12 dakika, Saadet Partisi ve Karamollaoğlu’na 8 dakika Vatan Partisi ve Perin- çek’e 2 dakika, HDP VE Demirtaş’a ise hiç yer vermemiş!
RTÜK’ün CHP’li üyeleri İsmet Demirdöğen ve İlhan Taşçı TRT’nin, bir partinin ve onun Cumhurbaşkanı adayının seçim kampanyasını yürütmekle görevli bir şirket gibi hareket ettiğini belirtiyor.
Peki, bütün bu taraflı yayınlara, Devlet olanaklarının sınırsız kullanımına, hatta kamu çalışanlarının talimatla mitinglere götürülmesine ve çevre illerden insanların alanlara taşınmasına rağmen meydanların durumu nasıl?
Örneğin Binali Yıldırım Giresun’daydı coşkulu bir kalabalık beklerken gördüğü manzara karşısında hüsrana uğradı. Meydan neredeyse boştu... Başbakan Ordu’da da aynı tabloyla karşılaştı. AKP geçtiğimiz seçimlerde Ordu’da yüzde 63, Giresun’da ise yüzde 55 oy almıştı bunu da hatırlatalım...
AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan da Malatya’daydı. Meydan boştu ve insanlar miting alanını terk ediyordu. Oysaki AKP’nin Malatya’da oyu yüzde 67’nin üzerindeydi...
Eee işte Taşıma suyla değirmen dönmüyor!
Bu tablonun yanında Muharrem İnce nereye gitse meydanda adım atacak yer olmuyor. Meral Akşener’in mitingleri de oldukça kalabalık geçiyor. Ama iktidar boş alanda kürsüye çıkıyor. Bu tabi düşüşün bir başka göstergesi... Aslında en önemli gösterge Yenikapı’daki Kudüs Mitingi olmuştu! Meydanların durumu böyle bir de televizyon reytingleri var. Erdoğan’ın katıldığı programların reytingleri diğer Cumhurbaşkanı adaylarının reytinglerinin gerisinde kalıyor.
Artık AKP seçmeni de dâhil olmak üzere halk iktidarın söylemlerine inanmıyor ve güven bunalımı toplumun her kesimine yansımış durumda.
Tabi ilginç ve komik hikâyeler de duymuyor değiliz.
Mesela Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’a bir AKP seçmeni demiş ki “Vallahi AKP’ye o kadar güveniyoruz ki sayın bakanım, Cumhurbaşkanımız Ay’a kadar 4 şeritli yol yapacağım dese, Vallahi inanırız” 
Yani tabi böyle hikâyelere artık şaşırmıyoruz. Gözümüzün içine baka baka “Türkiye’yi Uçurduk, Türkiye’yi Şaha Kaldırdık” diyenler Mars’ta Saray yapamaz mı yani:) hem de dublesini yaparlar...

Önceki ve Sonraki Yazılar