Aydın ve Aydınlıların düşmanları

En zeki, akıllı, uyanık, Ateş gibi insanlar çoğunlukla Aydın’dan çıkardı. 

Hoş hala da öyle… Ondandı, ÖSYM birincilerinin de Aydın’dan olması… 

Bunun yanında az da olsa, Aydın’da yaşayan ama Aydın muhalifi insanlar da vardı

Bunların ortak özelliği Aydın’a ve Aydınlıya düşman olmalarıydı. Aydın için güzel bir şey yapılacaksa hemen itiraz eder, ortalığı bulandırırlar. Aydın’ın ilçelerinden çok daha küçük ilçelerde bile havaalanları varken, Aydın’da olmaması bunların eseridir… 

Bunlar “Aydın’a cezaevi yapılacak” denince hep birden “hurra”, “yaşasın” diye angutça alkışlayanlardır… 

Bunlar; Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın da dört bin kişiye iş sahası açacak, Aydınlının yüzünü güldürecek otomobil fabrikası yatırımının ilimizde yapılmasını teklif ettiğinde; yine içten içe alevlenen Aydın ve Aydınlıya olan düşmanlıklarını konuşturup, çığlıklar atıp karşı çıkanlardır… 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun “Volkswagen araba fabrikası Aydın’a kurulsun” demesinden sonra destekler bir bir gelmeye başladı. Aydın adeta buna kenetlendi.

Siyasiler, STK’lar her yerden yağmur gibi destek yağdı…

CHP Aydın Milletvekilleri; Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız…

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Özcan, Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, Germencik Belediye Başkanı; Fuat Öndeş, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Aydın CHP İl Başkanı Ali Çankır gibi isimlerden çığ gibi destekler geldi.

Ne garip ki; bir kişi ve onun temsil ettiği kesim karşı çıktı… 

AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz. 

Yok limana uzaklık, yok havaalanına uzaklık, yok arazi, yok alt yapı gibi sebepleri öne sürerek istemezükleri oynuyorlar…

Volkswagen konusunda Aydınlılara destek verdikleri için teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; bakın neler söylüyor;

"Gerçekten Volkswagen'in Türkiye'de yatırım yapma ihtimali çok yüksek. Özellikle bu yatırımın Manisa'ya doğru kayma ihtimalinin olduğunu görüyoruz. Biz de Aydınlılar olarak, bu yatırımın Aydın'da yapılmasını istiyoruz. Çünkü Aydın ulaşım ağının tam ortasında, limana yakınlığı, Aydın-İzmir otobanının olması, eğitim seviyesinin en yüksek illerinin bir tanesi olmasının da çok önemli faktörler olduğunu düşünüyorum. Biz yerel yöneticiler ve çok değerli ticaret odası başkanım da bu konuda tam destek verdiklerini ifade ettiler. Nazilli, Söke, Germencik ilçelerinde çok önemli organize sanayi bölgelerimiz ve artı genişleme alanlarımız var. Bila ücret de verilebilir, bakanlık devreye girebilir, valimiz devreye girebilir. Tabi ki buradaki en önemli faktör Aydın milletvekilleri, iktidar milletvekilleri. İktidar milletvekilleri yatağı döşeği alıp, bu yatırımı Aydın'a getirmek için Ankara'da yatmaları gerekiyor.

Bizler de yerel yöneticiler olarak üzerimize düşen tüm görevi yapmaya hazırız. Altyapısını getiririz, yolunu yaparız, üzerimize düşen ne gerekiyorsa, az önce ifade ettim, bila ücret yer verilebilir bu konuda. Ama yeter ki bu konuda birlik olunsun, beraberlik olunsun, yumruk bir yere vurulsun. 

Şu anda Volkswagen'den resmi bir açıklama yok. Yani tren kaçmış değil. Pes etmemek gerekiyor, mücadele etmek gerekiyor. 4 bin istihdam gerçekten çok büyük bir rakam Aydın için. 

Artı bu bacasız bir sanayi... Jeotermal gibi havamızı kirletmiyor. Sonuçta montaj bir sanayi olacak burada. Suyumuzu, çevremizi kirletmeyecek. Jeotermale birçok yer veriliyor, mücadele ediliyor, herkes konuşuyor da Volkswagen'in Türkiye'ye gelme ihtimali çok yüksek. Bu konuda da bizlere düşen hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan, Aydın milliyetçiliği yaparak bu yatırımı Aydın'a getirmemiz gerekiyor." 


Aydın da inanılmaz işlere, mucizelere imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun bu işten de alnının akıyla çıkacağına inanıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar