İşgal mi edildik?

Son yirmi yılda Yaşadıklarımıza bakınca insan sormadan edemiyor.
İşgal mi edildik?
2007’de Ergenekon operasyonu dümeniyle TSK mensupları başta olmak üzere siyasi, parti liderleri, gazeteciler ve değişik meslekten birçok insan adeta esir edilir gibi tutuklandı.
Genelkurmay Başkanından astsubaya kadar birçok asker, PKK’lı gizli tanıkların ifadeleriyle yıllarca hapis yattı.
Genelkurmay başkanı 33 askerîmiz başta olmak üzere onlarca insanımızın katilinin gizli tanıklığıyla tutuklandı.
PKK Tanık TSK sanık oldu.
Kardak kayalıklarını Yunan’a dar eden komutanlar bile cezaevine gönderildi.
Balyoz operasyonları direk TSK’ya karşı yapıldı.
Kuleli askeri lisesi kapatıldı.
Gün geldi “Andımız” saldırıya uğradı.
Okullarda okutulması yasaklandı.
Türküm, Doğruyum, Çalışkanım sözlerinden çok rahatsız olduklarını içlerinde saklayamadılar.
Resmi dairelerin tabelalarından Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltılmış hali TC kaldırıldı.
Hatta maden suyu şişelerinden bile…
Tüzüğünde ismi Türkiye Kızılay Derneği olarak geçen ve kurumsal adı Türk Kızılayı’nın ürettikleri maden sularından “Türk” ibaresinin kaldırılmasını sosyal medya kullanıcıları tarafından yeniden hatırlatıldı.
Yeniçağ Gazetesi Yazarı ve Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, “Vergi kaçağı aracılığı yapan Kızılay'dan yeni skandal...” dedi.
Kızılay’ın sodalarından “Türk” ibaresinin kaldırılmasını şiddetle kınadığını ifade eden Uğuroğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Vergi kaçağı aracılığı yapan Kızılay'dan yeni skandal... Maden suyundaki "TÜRK KIZILAYI" yazısından; "TÜRK" kaldırıldı KIZILAY kaldı... Şiddetle kınıyorum...”
Türk bayrakları ayaklar altına alındı…
Kocaeli AKP Gebze ilçe Teşkilatı’nın Arapçeşme Mahallesi’nde sandık başkanları toplantısında, masalara serilen Türk Bayrakları sofra bezi gibi kullanılarak üzerine yiyecekler konuldu. AKP’li yöneticilerin sosyal medyadan paylaştığı toplantının fotoğrafları büyük tepki çekti.
İstiklal marşına saygısızlık yapıldı.
Ulusal Kurtuluş savaşımızın kahramanı Atatürk’e saldırılar planlı bir şekilde hız kazandı.
CHP, İYİ Parti ve MHP Meclis üyelerince bu saldırıları kınayan bir bildiri okudu. Ayakta alkışlanan bildiri metni okunurken AKP’liler salonu terk etti.
Bildiride ise şu ifadelere yer verildi:
"Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi ve kurucu şahsiyetine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzüntü, öfke ve milli birliğimiz açısından endişeyle takip ediyoruz.
Bu kapsamda, 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya Camii’nde düzenlenen, devlet erkânının da bulunduğu bir programda, İmam Mustafa Demirkan’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ü kastederek kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyoruz.
Bu zihniyete ve onun savunucularına şunu hatırlatmak isteriz: Ayasofya’nın bulunduğu İstanbul’u 6 Ekim 1923’te düşman işgalinden kurtaran da, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran da, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’tür.”
Ne garip ki Diyanet Atatürk’ü hep yok saydı.
Karabük Yenice CHP Gençlik Kolları Başkanı Buğra Özgün, arabasında yazılı olan "Her insanın bir ülkesi vardır. Ama her ülkenin bir Atatürk'ü yoktur" yazısına polislerin "Bu ne böyle pavyon yazısı gibi" diyerek 144 TL ceza kestiğini açıkladı.
Cumhuriyet Bayramlarında İzmir Marşı yasaklandı.
Son günlerdeki dolar oyunlarını ve peş peşe yağmur gibi gelen insafsız zamları görünce düşünmeden edemiyorum
“Acaba işgal mi edildik?”

Önceki ve Sonraki Yazılar