MİLLETİNİ ÖZLEMİŞ

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, bu sözlerle gazete manşetlerinde yer alıyordu. Amerika Birleşik Devletleri’nde AVM’si, oteli ve evi bulunan, insanlara iki anahtar vaad eden ancak olan anahtarlarınıda kaybetmelerine yol açan Tansu Çiller ellerini oğuşturarak bir partinin başına geçmek ideali büyüktü yine insanları yine perişan edecekti.

Fatih Altaylı, eski başbakanlardan Tansu Çiller’in siyasete döneceği yönündeki haberlerin gündeme geldiğini hatırlatarak, iddialar karşısında gülmeye başladığını söyledi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Tansu Çiller hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı. Altaylı, “Çeteler, mafya, ülkenin dört yanında cirit atardı, faili meçhuller onun döneminde zirve yapmıştı. Genç seçmeni bölmek için 76 yaşında geçmişi başarısızlıklarla dolu bir “yeniden lider”... Şu kadarını söyleyeyim, Sarıgül en azından Tik Tok’ta popüler oldu. Çiller onu bile olamaz.” diye yazdı.

Fatih Altaylı’nın Tansu Çiller hakkındaki sert ifadeleri şöyle: “Tansu Çiller’in siyasete dönme çabaları son günlerde gündemde.
Ismarlama bir parti kuracağı ya da mevcut bir partiyi “satın alacağı” konuşuluyor.

Konuyu bazen bana da soruyorlar.

Ama bu soruya yanıt vermekte zorlanıyorum çünkü gülmeye başlıyorum.

Gülmekten yanıt veremiyorum.
Tansu Çiller ve eşi geçmişlerinde İstanbul Bankasını batırmak nedniyle sicilliydiler.
Demirel baktı ki bunlardan iyi ekonomi bakanı olur hemen Çiller’i ekonominin başına getirdi. Cumhurbaşkanı olunca da Çiller Başbakan olmuştu.

Eski Başbakan Tansu Çiller'in bir süredir siyasete geri döneceği konuşuluyor. Önceki gün Çiller'in söylediği, "Benim, milletime büyük bir şükran ve minnet borcum var. Gelinen noktada dünyanın nelere meyillendiğini gördükçe ben artık milletime bir şeyler vermek istiyorum. Bu benim bir borcum, bunu istiyorum." şeklindeki sözleri siyaset kulislerini yeniden hareketlendirdi. Sosyal medyada Tansu Çiller'e yönelik "sakın dönme" çağrıları kadar "Tansu Çiller'den neden bu kadar korkuyorsunuz" yorumları da yapılıyor. 
Candaş Tolga Işık Tansu Çiller'e kötü haberi verdi; Artık siyasete dönmesine sayılı günler kalan Tansu Çiller'e ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Gazeteci Candaş Tolga Işık, "Tansu Çiller'e bir iyi bir de kötü haberim var! İyi haber: Evet haklı, balık hafızalı olabiliriz. Kötü haber: Fena halde yanılıyor asla kuş beyinli değiliz." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Barış Yarkadaş'ın "Aranızda Tansu Çiller’i özleyen, yolunu gözleyen var mı?" paylaşımını alıntılayan ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş ise Tansu Çiller'i yerin dibine soktu. 

Tansu Çiller için "Türkiye’ye gelmiş geçmiş EN KÖTÜ yönetici listesinde ilk 3’ü kesin girer" diyen Demirtaş, "Sizin döneminizde ülkenin her türlü ekonomik göstergesi çakıldı. (...) Tansu hanım lütfen evinizde oturun. Türkiye’nin sizin gibi eskilere değil, yeniye ve vizyona ihtiyacı var" yorumu yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Tansu Çiller’in AKP ile flörtünü ve AKP’nin mitingine katılmasını şöyle yorumluyordu:
“Çiller’in eski partisi Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi, Demokrat Parti, o gelenekten geliyor. Dolayısıyla o geleneğin son temsilcisi Sayın Süleyman Demirel, Allah rahmet eylesin vefat etti. Bir gün önce ölüm yıl dönümü vardı. Ben isterdim ki Tansu Çiller, ölüm yıl dönümü törenlerine katılsın ama o tam tersini yaptı. Neden destek veriyor onu bilemiyoruz ama önümüzdeki günlerde biraz daha net görürüz. Tansu Hanım’ın Amerika’da dünya kadar mal varlığı var. Onların hepsinin sorgulanması lazım. Nedir ne değildir, bu Amerika aşkı nereden geliyor? Bütün bunların sorgulanması lazım. Kesinlikle rızaya dayalı birliktelikler değildir bunlar. Tansu Hanım gibi dünyalığını Türkiye’de değil de Amerika’da edinen birisinin herhalde kalkıp da böyle belli bir menfaati, belli bir çıkarı sağlamadan oraya gideceğini hiç düşünmüyorum.”

Eski danışmanı Memduh Bayraktaroğlu da susmadı!

Tansu Çiller'le ilgili bir başka değerlendirme ise eski danışmanı Memduh Bayraktaroğlu'ndan geldi. Bayraktaroğlu, "Tansu Çiller'in yeni partisinin ismi belli oldu: AKCEPAR (Akarken Cebini Doldur Partisi)" paylaşımı yaptı.

Önceki ve Sonraki Yazılar