Muharrem; muhalefet mi İktidarın koltuk değneği mi


 
Muharrem İnce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na canlı yayın daveti yapmış:
Çık karşıma
Haydaaa!
Yahu kardeşim sen muhalefet lideri misin yoksa iktidarın dümen suyuna kapılmış bir avare mi?
Yoksa iktidarın koltuk değneği mi?
Kemal Kılıçdaroğlu’nu canlı yayına çağıracağına yüreğin yetiyorsa Tayyip Erdoğan’ı çağırsana, senin rakibin o!..
Sözcü gazetesinde İnce’nin çağrısı şöyle yer alıyordu:
“Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak, "Sayın Kılıçdaroğlu, beraber bir televizyona çıkalım. Ben CHP'den neden ayrıldım, milletin gözü önünde tartışalım, olur mu? Millet kime hak verirse kabuldür" dedi.
Yahu! İnce Muharrem senin CHP’den neden ayrıldığını dağdaki çoban bile biliyor.
Hani, Cumhurbaşkanlığı seçimleri gecesi 50 bin avukatla YSK’nın önüne geleceğim diye bes bes bağırıyordun da sonra da gelemedin.
Neden gelemediğin belli değil mi?
% yıldızlı otellerde kat kiralayıp kafa çekmek sana daha daha cazip geldi.
Herkesi ortada bıraktın.
Bakın, Muharrem İnce, Çanakkale’de partisinin il binasının açılışını yapmış. Açılıştan önce Cumhuriyet Meydanı’nda partililere hitap etmiş ve CHP’yi eleştirmiş. 
,İnce konuşmasında şunları söylemiş:
* Halk TV’nin eski genel müdürünü takip ediyorsunuz değil mi? 2018’de Muharrem İnce CHP’nin cumhurbaşkanı adayı. Günde 3 ile geliyor, miting yapıyor. Balıkesir’de miting yaptım, oradan Çanakkale’ye gelerek miting yaptım.
* O günlerde CHP’nin iki genel başkan yardımcısı, kim olduklarını da biliyorum, Halk TV Genel Müdürü’nü arıyorlar; ‘Muharrem İnce’yi fazla çıkarıyorsun televizyona, başımıza bela edeceksin’ diyorlar.
Kafaya bakın. Onu çıkarmayacak kimi çıkaracak. Aday o zaten. Bu CHP’nin genel başkan yardımcısı sizce bana oy vermiş midir? Bence vermemiştir. Benim partiden ayrılmakla ne kadar doğru bir iş yaptığım işte buradan belli.”
Gördünüz mü İnce’yi?
O gece neden arazi olduğunu açıklamıyor da başkalarını suçluyor.
Yavuz hırsız misali!...
Bakın başka neler söylüyor?.
“Bunlar benim afişlerimi dağıtmadılar, hazineden aldıkları parayı harcamadılar, sandıkta oy vermedirler. Seçim gecesi neredeydiniz. Çünkü bunlar sandığa sahip çıkmadı.
12 bin sandığa gözlemci koymadılar. Sistemleri çöktü. Bana bilgi veremediler, sonra da iftirayı bana attılar. Bunlarda benim hakkım var, hakkım. Ben bunlara hakkımı helal etmiyorum.”
Ona bilgi vermemişler: Sormazlar mı Muharrem o zaman adamın kazandığını herkesten önce nasıl anladın da gazeteciye mesaj attın.
Sahi nasıl anladın?
Şimdi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sıkça söylüyor ya; ‘Sayın Erdoğan gel karşıma, televizyonda tartışalım.’ İnce’de Erdoğan’ı kurtaracak ya Kılıçdaroğlu’na teklif yapıyor “Sayın Kılıçdaroğlu, beraber bir televizyona çıkalım”
AKP’nin koltuk değneği!..
Bay Muharrem hadi başka kapıya…
.

Önceki ve Sonraki Yazılar