Okunacak güzel kitaplar

Serap Yeşiltuna’nın İleri Yayınlarından çıkan muhteşem eseri; İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar.

Yeşiltuna; Kitabın tanıtımında bakın neler diyor;

“İzmir’in dağlarında açan çiçekler işte o kurtuluşun müjdesidir!

Filiz veren, mis kokulu Türk bayrağıdır, yani bir ulusun kurtuluşu!

Her kurtuluş bir bahar getirir, bahar da çiçekleri…

,O gün neden yasaklanıyorsa bugün de o nedenle söyleniyor İzmir Marşı!

Onlar yasaklamaktan bıkmadı, biz söylemekten!

Ve bıkmayacağız.”

Yazarın diğer kitaplarından bazıları; Devletin Dersim Arşivi, Gezi'deki Ağaç, Cumhurbaşkanlığı Dersim Arşivi, Atatürkçü Bir Anneden Türk Çocuklarına , Atatürk ve Kürtler, Türk Kültürünün Kadın Kahramanları, Minikler için Atatürk.

Okunacak güzel kitaplar

**

İkinci kitabımız Tufan Erbarıştıran tarafından kaleme alınan ve Dorlion Yayınevince yayınlanan; “Suzan Samancı'nın Öyküleri Üzerine Bir Deneme”

Tufan Erbarıştıran’ı dinleyelim; “Son dönemin önemli öykü ve roman yazarlarından olan Suzan Samancı, öykülerinde “renk”, “koku”, “ses”, “korku” gibi imgeleri ustalıkla kullanıyor. Onun öyküleri gerçekliğin estetiği, yaratıcılığın ve dilin ustalığıdır. Her öyküsünde bir imgenin öncülüğünde, insan özgürlüğü ve yaşamsal özlemleri anlatılırken, yerel motifleri evrenselliğe taşıyor.”

Erbarıştıran’ın diğer eserleri; Anılarda Kalan Halil Rıfat Paşa Caddesi / İzmirim 63, Camiden Cehenneme, Ben İnsan, Çöl Çiçeği Masalı

Okunacak güzel kitaplar

**

Karda Açan Çiçekler

Nihan Ertem’in Mozaik’ten sonra yayınlanan kitabı, Alan yayıncılıktan çıkmış.

Ertem’de kitabının tanıtımında şunları vurgulamış; “Bak Karanfil, biliyorum ki, sizlerle görüşmek hayatımdaki dönüm noktalarından biri oldu. Bir bitişten bir başlangıca geçtim. Hayat da böyle değil midir? Bir yol kapanırsa diğeri açılır.”

“Evet, bu projemizi zor şartlarda eğitimlerini sürdürme başarısı gösteren kız öğrencilerinden çıkıp seninle sonlandırdık. Bence bunun da bir anlamı var. Kız ya da erkek olsun, fark etmez! Toplumun bunu anlaması gerekiyor.”

Ekonomik kriz sebebiyle işten çıkarılan gazeteci Banu'nun görüştüğü yedi genç kızdan sadece biriydi Karanfil. Ama o, yaşamını cinsiyetini değiştirerek sürdürmeye karar vermişti. Toplumsal baskılar ve yadırgayan bakışlara rağmen göstermişti bu cesareti. Toplumumuzda sadece kadın olarak değil insani haklarını koruyarak da yaşamak belli bir cesareti gerektiriyor muydu? Peki ya maddi manevi zorluklarla büyüyen genç kızların başarısı?

“Karda Açan Çiçekler”, çok zor gibi görünen ama aslında hiçbir şeyin imkânsız olmadığını kanıtlayan genç kızların hayat hikâyelerinden oluşan bir anı kitabı niteliğinde. İşte umutsuzluğa kapılıp mücadeleden vazgeçen genç kız ve onların anneleriyle birlikte tüm kadınlara sesleniyor Banu.”

Okunacak güzel kitaplar

Keyifle okumanız dileğiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar