ÜMİT ÖZDAĞ MERAL AKŞENER KAVGASI

Mültecilere yönelik çıkışları ve Süleyman Soylu kavgası ile gündemde olan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ hakkında 'taciz' iddiası ortaya atıldı. Bir haber sitesinde yer alan iddiayı alıntılayan Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ben bekarım. Sayın Akşener'e servis edeceği görüntüler için Netflix'i öneriyorum" dedi.

Konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yapan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e seslenen Özdağ, "Bu konuda Sayın Akşener'den başka bir yetkiliden/yetkisizden değil, Sayın Akşener'den cevap bekliyorum. Sn. Akşener, siyaseti bu seviyede yapmayı mı düşünüyorsunuz?
Sizi tebrik ediyorum. 2015'ten bu yana tek sekreterim oldu, görevine devam ediyor. Parti hiç sekreter tahsis etmedi" dedi. "Ben bekarım" diyerek açıklamalarına devam eden Özdağ, "Sayın Akşener'e servis edeceği görüntüler için Netflix'i öneriyorum" ifadelerine yer verdi.

Akşener İlginç bir kişilik pandemi öncesinde gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerine öğle yemeği verdi. Göksu Lokantası'nda verilen yemekte Akşener, “Ak Parti benim evimde kuruldu. O günlerin mahremi açılmak isteniyorsa ben varım” dedi.

Akşener’in bu sözlerle ne anlatmak istediği tam anlaşılamadı. Ancak gazeteciler arasında “Akşener bu yemeği bu sözleri söylemek ve bir yerlere mesaj vermek için düzenlemiş olmalı” yorumları yapıldı.
Öyle ya durup dururken böyle bir açıklama niye?

Abdullah Çatlı ile aynı masada yemek yiyecek kadar samimi olan Akşener AKP kurulmadan hemen önce Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına katıldı, AKP'ye katılan ilk DYP'li oldu. Umduğunu bulamamış olacak ki, partinin kuruluşundan kısa bir süre sonra AKP'den ayrıldı.

Siyasete Doğru Yol partisinde başlayan Akşener neredeyse bütün partileri gezdi. AKP’nin kuruluşunda rol aldı. Buradan Ayrılmak zorunda kaldı. Ardından MHP’ye girdi. MHP’den ihraç edildi. Sonunda İyi partiyi kurdu.

HDP İçin Kürt Siyasi hareketini temsil ediyor dedi. HDP yakınlaşması Ümit Özdağ ile aralarının açılmasına neden oldu.

AKP’yi IMF ile görüşmekle suçladı ancak CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve İyi Parti'yi temsilen Durmuş Yılmaz, Ankara Hilton Otel’de Küresel sömürü aracı haline gelen IMF'nin yetkilileriyle gizli bir toplantı yapmıştı. Görüşmeye ilişkin CHP ve İYİ Partili yetkililer skandal bir savunma yapmıştı.
Yapılan açıklamada ‘bunlar rutin işler’ demişlerdi.

Akşener kendisine zerre kadar güvenilemeyeceğini şu sözleri ve davranışı ile kesin bir şekilde kanıtladı. Kullanılan oyun, namus olduğunu vurgulayan Akşener, "Size, Meral Akşener sözüdür. Sandık emniyeti, devletin namusudur. Bu namusu koruyamayacakları için bu namusa el uzatacakları için de burada, huzurunuzda onları uyarıyorum. O sandıkları korumak için göze aldığım konuları bir bilseniz, titrerdiniz. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Biz sandıkları koruyacağız. Ondan sonra sizden bir şey istemiyorum. YSK'da abidik gubidik olursa o YSK'nın önüne koyacağım bir sandalye. O sonuçlar doğru çıkıncıya kadar oturacağım. Jiletle kazıyamayacaklar beni demişti.

Dedi de ne oldu?

Akşener seçim gecesi, araziye uydu ve ortalıkta görülmedi.
YSK’nın önünde sadece Ümit Özdağ vardı.
Biliyorsunuz Muharrem de ortalığa çıkamayanlardandı.
Gelin şimdi Özdağ’ı dinleyelim; “İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zafer Partisi’ne çok ağır sözlerle Meclis’te yaptığı grup konuşmasında saldırdı. Zafer Partisi’ni Ortaçağ kafasına sahip olmakla suçladı. Sığınmacılara karşı ayrıştırıcı ve düşmanca bir dil kullanıyormuş Zafer Partisi. Ve kirli bir zihniyeti temsil ediyormuş. Vicdansız olup sığınmacılara sövmekle suçlanıyoruz Meral Akşener tarafından.

Öncelikle şunu söyleyeyim: Zafer Partisi, Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi bir partidir. Ve İYİ Parti gibi Türkiye Cumhuriyeti devletine, Atatürk’e saldıran 1924 anayasasını yok sayan ve 1921 anayasası konusunda HDP ile PKK ile AKP ile Deva Partisiyle Gelecek Partisiyle özetle Hürriyet ve İtilaf geleneğiyle bir araya gelip imza atacak bir parti değildir. Zafer Partisi Türk Milleti ve Atatürk’ün partisidir.

Ortaçağ kafasına sahip olanlar FETÖ gibi terör örgütleriyle Türk Milliyetçilerine karşı işbirliği yapabilendir. Vicdansız olanlar onlarca Türk genci Türkiye'de sokaklarda Suriyeli çeteler tarafından öldürülürken bir tanesinin annesine telefon edip 'başın sağ olsun' diyemeyen Meral Akşener gibi siyasetçilerdir.
Biz Zafer Partisi olarak öldürülen çocuklarımızın yanında olduk. Onları öldüren Suriyelilere karşı da en sert dili kullandık. Suriyelilerin Suriye'ye Türkiye'nin dostları olarak dönmesi gerektiğinin de her vesileyle altını çizdik.''

Ümit Özdağ, Meral Akşener'i televizyon programında düelloya davet ederek "Sayın Akşener, gelin bu konuyu televizyonda tartışalım. Cesaretiniz varsa. Hani “Dayak yerim, posta yemem” diyordunuz ya, bu sözünüze güvenerek sizi davet ediyorum. İstediğiniz zaman istediğiniz televizyonda." dedi.
Dedi ama;
Akşener asla bu davete uymaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar