İbrahim Aktaş

İbrahim Aktaş

Kazanma hırsı

Kazanmak ne denli önemlidir değil mi? Herkes ama oynayan, yarışan, daha doğrusu nefes alan her canlı kazanmak ister! Hatta ve hatta taraf olanlar bile…
 
Bugün, dünyamızda, aramızda olmayan bir ağabeyim, “insan, kardeşiyle tavla bile oynarken kazanmak ister” derdi. Çok basit; sadece iki kişilik bir tavla oyunu ve kazanma hırsı… Elbet ki, hemen ardından ilave ederdi; “ne var ki, insan sınırını bilecek”!
 
Sınır! İnsanın sınırı! İnsanın kendi sınırını bilmesi!
 
Ne kadar zor tanımlar değil mi?
 
2021 yılının ilk futbol haftasına bakalım mı? Orada da, oynanan tüm futbol müsabakalarında benzer hırslar, her hafta olduğu gibi çimlere, tribünlere ve kameralara yansıdı. Ancak bu maçlardan birinde, müsabakanın sonunda öyle bir hırs ortaya çıktı ki;
 
Tarih, 03 Ocak 2021. Yer, Bandırma 17 Eylül Stadı. Maç ise Balıkesir temsilcisi Bandırmaspor ile İzmir temsilcisi Altay arasında… Müsabakaya yıllar sonra lider apoletiyle çıkan Altay, yukarıda bahsettiğim hırs ile oynamasına karşın, karşısında da mutlak üç puan isteyen bir rakip buldu. Müsabakanın 1-0 Bandırma lehine biteceğini düşünürken izleyenler, 90+4. dakikada Bandırmaspor’un bir gol daha bulmasıyla, müsabaka 2-0 bitiyor ve haklı bir galibiyet alan Bandırmasporlu oyuncular, teknik heyet ve diğer görevliler sevinçten havalara uçuyordu.
 
Sanıyorum, içlerinden biri, biraz fazla uçmuş olacak ki…

whatsapp-image-2021-01-05-at-10-23-07.jpeg
 
Evet, takımı, sahada galip gelmesine karşın, hırsına mağlup olmuş bir Bandırmaspor kulüp çalışanı, son dakikalarda gelen golün sevincini biraz abartmış. Ve müsabakanın sonunda iki takım arasında biraz hararet yükselmiş. Neyse ki, sağduyu sahibi ve hırslarını gemleyebilenler olayların fazla büyümesine engel olmuşlar.
 
Bandırmaspor teknik direktörü Erkan Sözeri ise maç sonu yaptığı basın toplantısında, kulüp tercümanının yaptığının doğru olmadığını, “kendi iç dünyamızda çözeceğiz” cümlesi ile cezasız kalmayacağını, “zaten kırmızı kartı, ben getirtip gösterttirdim” ve “Altay bizim misafirimiz” cümlelerini kurarak Büyük Altay camiasından özür diledi.
 
Bu güzel ve görmeyi sürekli arzuladığımız alçak gönüllü hareketten sonra, ilgili ve yetkili birimlerini çalıştıran Bandırmaspor kulübü, sosyal medya hesaplarından benzer bir açıklama yaparak, Fair-Play hareketini üst boyutlara taşıdı ve sorumlu çalışanları hakkında disiplin mekanizmasını çalıştırdıklarını ve gereğini yaptıklarını beyan etti.
 
Haklısınız, Türk Futbolu, son yıllarda benzer, alçak gönüllü hareketlere pek şahitlik edemiyor. Varsa yoksa çirkinlikler…​​​​​​​
 
2021 yılının ilk futbol haftasındaki bu güzelliği yazmadan bırakmak olmazdı. Tebrikler Bandırmaspor…
 
Unutmayalım; futbol, sadece futbol değildir!

 

​​​​​​​whatsapp-image-2021-01-05-at-10-23-07-1.jpeg​​​​​​​

Önceki ve Sonraki Yazılar