Leyla Emeç Tavşanoğlu

Leyla Emeç Tavşanoğlu

BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİM

Yazının başlığına bakıp, bu gene ne diyor, diye öküz altında buzağı aramak isteyenlere...

Bu başlık bir şarkının ismi.

Neden mi esinlendim.

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Akademik unvanlı Cevdet Kılıç’ın Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine doğrudan, kendi üniversitesinin öğrencilerine de dolaylı olarak   yönelttiği tehdit dolu sözlerinden...

Adam aba altından sopa göstermeye bile gerek duymadan, büyük bir cesaret ve kendinden emin bir tavırla öğrencilerin hepsini açık açık ölümle tehdit ediyor. Böyle haylazlıklar yapmaya devam ederseniz alayınızı keser, doğrar, ham yaparım, demeye getiriyor.

Prof. Dr. Cevdet Kılıç Facebook hesabından şöyle bir paylaşım yapmış:

“Biz eylem falan yapmayız.

Biz gece vakti işi bitirir, ertesi gün işe gideriz.” Vay vay... Adam sanki mafya babası. Açık açık, benim istemediğim bir haltı yerseniz katliniz vaciptir, buyuruyor.

Kılıç beyin paylaşımı bütünüyle şöyle:
“Boğaziçili misiniz, Boğazdışılı mısınız, artık onu bilmem. Aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Biz abdest alır, dışarı çıkmayız. Bizim abdestimiz zaten var. Bilin istedik de... Şöyle söyleyeyim. Siz hani bir ayı geçti eylem yapıyorsunuz ya. Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir, ertesi gün işe gideriz. Bilin istedim. ”Paylaşımının büyük tepki çekmesi üstüne, benzerlerinin mutadı veçhile geri adım atmış ve şöyle bir açıklamada bulunmuş:
“Biz gece vakti işi bitirir, ertesi gün işe gideriz, cümlesindeki amaç şuydu: 15 Temmuz gecesi sokağa çıkılmış, darbe girişimi bastırılmış, ertesi gün de herkes işine gücüne dönmüştür anlamında, yine ‘Sokağa çıkar, memleketi darbecilerin elinden kurtarır, ertesi gün işimize döneriz,’ düşüncesi vurgulanmıştır. Bu bir şiddet veya nefret söylemi değildir. Bilakis şiddeti bertaraf edecek bilinç, dirayet ve inançta olanlarla beraber olduğumu belirtmek isterim.”
Kılıç ifadesini gittikçe yumuşatarak şunları da eklemiş:
“Bizim paylaşımımızda öğrencileri hedef alan bir söylem bulunmamaktadır (Yok yahu, Boğaziçili mi Boğazdışılı mı lafı ne oluyor). Sözlerimizin muhatabı öğrenciler değildir. Öğrencilerimize yönelik bir şiddeti çağırıştıracak bir söylem asla söz konusu olamaz. Her bir öğrencimizi kendi evladımız gibi  sevmiş (baba şefkati) ve yetişmeleri için her türlü gayreti göstermekteyiz ve göstermeye devam edeceğiz (Türkçesinin hatalarının kusuruna artık bakmayın. Ne de olsa hoca).”
Kılıç bey sözlerinin hedefinin dış mihraklar olduğunu da şu nezih sözleriyle anlatıyor:
“Bizim söylediklerimizin muhatabı bu cennet vatanımızda birlik ve kardeşlik içinde yaşamak varken vatanımıza, milletimize, bayrağımıza kasteden bölücü, yıkıcı, nefret söylemlerine eylemleriyle dışardan destekli provokatörlerdir.  Bu gibilere karşı dimdik ayakta duran vatanseverlerle beraber ve daima uyanık olduğumuzu da burada belirtmek isterim.”
Trakya Üniversitesi, Kılıç beyin fena halde sindiği anlaşılan  ikinci açıklamasına rağmen soruşturma başlattığını açıklamış. Soruşturma soruşturmayı açar. “Adamı görevden aldık. AAA, çok ayıp etmiş,” diye açıklama yapılır. Sonra ensesi kalın dayıları onu daha ballı başka bir göreve atayabilir. Öyle değil mi Musa? Burası Türkiye abicim.

Önceki ve Sonraki Yazılar