ÖLÜMSÜZ REİSİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Dünya sanat ve düşünce tarihi, bilginlerin, büyük edebiyatçıların, şairlerin özgürlük uğruna yaptıkları savaşlar, verdikleri kurbanlar ve bunlara karşı yapılan zorbalıklarla doludur.

Galile’yi "Dünya dönüyor" dediği için yargıladılar.

Jean Jagues Rousseau’nun eserlerini, eşitliği, özgürlüğü, Demokrasiyi, Cumhuriyeti savunduğu için yaktılar.

Sokrates, eski yunan tanrılarına inanmadığı için ölüme mahkum edildi.

Schiller’i, özgürlük ve adalete aşık olduğu, cumhuriyeti savunduğu için aforoz edip, eserlerinin basılmasını yasakladılar.

1789 ihtilalinde etkinlik gösterdiği için ölüme mahkum edilen Wagner, Zürih’e kaçmak yoluyla kurtuldu.

Dreyfus’u savunduğu için Zola’yı tutukladılar.

Kral aleyhine yazdığı için Volteire’yi  Bastil’e kapattılar.

Fransız ihtilalinde etkin olduğu için Madam Roland’ı astılar.

Halkının gerçekleri görmesi için yazıp, çizen Uğur Mumcu’yu, Musa Anter’i, Turan Dursun’u, Ahmet Taner Kışlalı’yı, Metin Gültepe’yi ve nice yiğit aydını katlettiler.

Doğmayanın ölmeyeceğini, iki sefer ölünmeyeceğini, insanlık tarihinin aydınlanması ve kurtuluşu yolunda mücadele edenler, Demokrasi bayrağını yükseltenler en yükseklere çıkıp ölümsüzleştiler.

 İnsanlığın kurtuluşunun baş eğmeyenlerce gerçekleştirileceğine inananlar ayağa kalktılar.

Cesaretlerini bir demet çiçek gibi sunanlar, uygarlık, çağdaşlık için demokrasi ve adalet alanlarında da güneşin doğuşunu gerçekleştireceklerine inandılar.

Karşınızdaki ayaktaysa, sizden büyüktür. Ülkeyi tüm kurum ve kuruluşlarıyla ele geçirerek, şeriat yönetimine geçmek isteyenlerin cirit attığı günümüzde ayağa kalkmak gerekiyorsa ayağa kalkın.

Cumhuriyete, Laikliği, Demokrasiye, İnsan hak ve özgürlükleri ile adalete karşı sinsi bir mücadelenin, hatta savaşın yürütüldüğü bir dönemde pes etmemek gerekiyor.

Binlerce gazeteci, aydın, bilim insanı ve muhalifin tutsak edildiği bir dönemde en ufak yılgınlık şeriat özlemcilerine güç verecektir.

İnanılması gereken tek gerçek vardır; Şeriat özlemcilerine geçit vermeyecek ve kazanacağız.

Çünkü, Mustafa Kemal ATATÜRK bizim ölümsüz reisimizdir

si.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar